Ender 3 +klon Titan Aero. Brzydka górna warstwa.

Jakość druku Cię nie zadowala?
Awatar użytkownika
Tuchajbej
Posty: 587
Rejestracja: 03 wrz 2017, 23:50
Lokalizacja: Prawie W-wa
Drukarka: HEvo/MK3S
x 116

Re: Ender 3 +klon Titan Aero. Brzydka górna warstwa.

Postautor: Tuchajbej » 09 cze 2019, 21:31

Jeśli nic innego sie nie uda to na koniec sprobuj zmienić slicer.
Voron, HEVO i MK3S :cool2:
Maciek ;)
Awatar użytkownika
FlameRunner
Administrator
Posty: 6230
Rejestracja: 15 kwie 2016, 21:26
Lokalizacja: Olsztyn
Drukarka: FFF, UV LCD
x 1898
Kontaktowanie:

Re: Ender 3 +klon Titan Aero. Brzydka górna warstwa.

Postautor: FlameRunner » 10 cze 2019, 09:51

Davvvi pisze:Kurcze nikt nie pomorze?

Sorry, ja warmińsko-mazurskie.
Uncle_V
https://ocelot3d.pl/ | drukarnia 3D
Jest "filamentówka", jest "żywicówka", nawet jakiś skaner 3D się znajdzie – można się pobawić. :)
Awatar użytkownika
Hejterro
Posty: 161
Rejestracja: 21 sie 2017, 20:40
x 19

Re: Ender 3 +klon Titan Aero. Brzydka górna warstwa.

Postautor: Hejterro » 10 cze 2019, 10:31

Davvvi pisze:Kurcze nikt nie pomorze? To jest mission imposible i nic już się nie da z tym zrobić?

W zakładce "Zaawansowane" zmień "zwarte wypełnienie górne" z 0.4 na 0. Slicer wtedy sam dobierze szerokość ścieżki. Czasem to pomaga.
Davvvi
Posty: 14
Rejestracja: 05 cze 2019, 06:46

Re: Ender 3 +klon Titan Aero. Brzydka górna warstwa.

Postautor: Davvvi » 10 cze 2019, 19:48

Więc tak ,zmieniłem w tej zakładce na 0 efekt ,żaden. Zainstalowałem Cura 4.1 do tego profil popraeiający wydruk i o to efekt.
Załączniki
20190610_194636.jpg
MalT
Posty: 94
Rejestracja: 30 mar 2018, 11:22
x 20

Re: Ender 3 +klon Titan Aero. Brzydka górna warstwa.

Postautor: MalT » 13 cze 2019, 12:28

za dużo materiału przy wypełnieniu...
Mendel Max 1.5+
Rostock Mini Pro - gotowa w 90%
Velleman K8200 - nie polubiliśmy się
Makerbot Replicator 5th Gen - nie polubiliśmy się
Original Prusa i3 MK3
beavis78
Posty: 10
Rejestracja: 08 mar 2020, 11:32

Re: Ender 3 +klon Titan Aero. Brzydka górna warstwa.

Postautor: beavis78 » 10 mar 2020, 12:49

Odgrzewam temat. czy autorowi posta udało się rozwiązać problem?

Pytam o to bo mam dokładnie to samo w tej drukarce, że po wymianie ekstrudera na klona titana zaczęły się problemy jakością. Kalibracje kroków ekstrudera i przepływu nie wiele pomogły.

Wróć do „Kalibracja, problemy”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 15 gości