Problem z kalibracją renkforce rf100v2

Jakość druku Cię nie zadowala?
WolniaQ
Posty: 2
Rejestracja: 26 kwie 2020, 10:50

Problem z kalibracją renkforce rf100v2

Postautor: WolniaQ » 04 maja 2020, 21:42

Mam problem z moją drukarką wspomnianą w temacie renkforce rf100v2 mianowicie wszystkie wydruki są drukowane bezbłędnie a margines błędu to maksymalnie 1mm. Jednak gdy drukuje elementy w kształcie koła wychodzą one krzywo. Sprawdzałem napięcie pasków wszystkich osi,kalibrowałem wiele razy stół i nic. Im wydruk koła jest mniejszy tym jest bardziej krzywy. Bardzo proszę o rade dołączam w załączniku zdjęcia.
Załączniki
93885233_274893510196831_4633777333038219264_n.jpg
95585082_245947323418968_3607964891635253248_n.jpg
mcxmcx
Posty: 1316
Rejestracja: 09 kwie 2017, 21:32
x 103

Re: Problem z kalibracją renkforce rf100v2

Postautor: mcxmcx » 04 maja 2020, 23:32

backslash.

Napinac paski mozesz, jak sie ruszaja na kole zembatym.

Znajdz sobie backlash test i pusc.
Awatar użytkownika
FlameRunner
Administrator
Posty: 6057
Rejestracja: 15 kwie 2016, 21:26
Drukarka: Epson
x 1777

Re: Problem z kalibracją renkforce rf100v2

Postautor: FlameRunner » 05 maja 2020, 01:03

mcxmcx pisze:kole zembatym

...
pomidor
Awatar użytkownika
japim
Posty: 272
Rejestracja: 12 lis 2019, 14:15
Lokalizacja: Warszawa
Drukarka: Reprapy x 3, E3 x 1
x 45
Kontaktowanie:

Re: Problem z kalibracją renkforce rf100v2

Postautor: japim » 05 maja 2020, 08:37

Tnie się oś ta która jest spłaszczona.
Albo masz olbrzymie opory ruchu przez problem z łożyskami/prowadnicą.
Albo poluzowana zębatka na silniku napędzającym tą oś.
Pozdrawiam,
Przemek

Moje projekty 3D: https://www.thingiverse.com/Japim/designs
Aktualne projekty modelarskie: https://www.rcgroups.com/forums/member.php?u=174992
mcxmcx
Posty: 1316
Rejestracja: 09 kwie 2017, 21:32
x 103

Re: Problem z kalibracją renkforce rf100v2

Postautor: mcxmcx » 05 maja 2020, 15:50

FlameRunner pisze:
mcxmcx pisze:kole zembatym

...


Jak zaczniesz mówić do tabletu to wtedy się dowiesz co myśli za ciebie autokorekta.

Akurat kilka razy zmieniałem na Zembaty bo pisałem o Zembatym i autokorekta uznała że Zębate to źle.

Bywa.

Wróć do „Kalibracja, problemy”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości