Zacieki i nurkowanie na PETG

Jakość druku Cię nie zadowala?
Awatar użytkownika
Jarewa
Posty: 778
Rejestracja: 26 sty 2021, 22:16
Lokalizacja: Głogów
x 133

Re: Zacieki i nurkowanie na PETG

Postautor: Jarewa » 19 wrz 2022, 21:25

daj jeszcze zakładkę z filanamentu nadpisywanie ustawień

I własne gcode z drukarki i filanamentu
Ostatnio zmieniony 19 wrz 2022, 21:27 przez Jarewa, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
dziobu
Zasłużony
Posty: 7924
Rejestracja: 28 gru 2016, 16:38
Lokalizacja: Kraków
Drukarka: ZMorph 2.0(S)
x 5190
Kontaktowanie:

Re: Zacieki i nurkowanie na PETG

Postautor: dziobu » 19 wrz 2022, 21:26

To może inaczej - załącz do posta jakiś plik gcode. Spakuj go jakby był za duży.
ciostek
Posty: 42
Rejestracja: 19 wrz 2022, 12:00
x 2

Re: Zacieki i nurkowanie na PETG

Postautor: ciostek » 19 wrz 2022, 21:34

dziobu pisze:To może inaczej - załącz do posta jakiś plik gcode. Spakuj go jakby był za duży.

kod
Załączniki
001.rar
(979.87 KiB) Pobrany 9 razy
ciostek
Posty: 42
Rejestracja: 19 wrz 2022, 12:00
x 2

Re: Zacieki i nurkowanie na PETG

Postautor: ciostek » 19 wrz 2022, 21:34

Oryginału na karcie już nie mam bo jak do mnie wróciła karta to go nie było. Mam tylko zrobiony ten którego niby mam używać tzn to co dodałam .
ciostek
Posty: 42
Rejestracja: 19 wrz 2022, 12:00
x 2

Re: Zacieki i nurkowanie na PETG

Postautor: ciostek » 19 wrz 2022, 21:47

Ustawienia
Załączniki
29205C84-5530-40DF-BAA6-7CBA3FB0BC4E.jpeg
47C02C2B-E18E-4585-8C5F-8AE894E2F8EE.jpeg
Awatar użytkownika
@GUTEK@
Posty: 983
Rejestracja: 02 lip 2018, 21:45
Lokalizacja: Gliwice
Drukarka: FF Dreamer, CR-10
x 642
Kontaktowanie:

Re: Zacieki i nurkowanie na PETG

Postautor: @GUTEK@ » 19 wrz 2022, 21:59

Cześć, taka mała uwaga odnośnie tych obrazków z konfiguracją slicera.
Zamiast robić zdjęcia ekranu możesz na klawiaturze nacisnąć przycisk PrtScr (Print Screen) - jeśli to laptop to może być konieczne naciśnięcie jednocześnie FN i PrtScr. Zapisze to do schowka w systemie to co się aktualnie wyświetla na monitorze. Potem wystarczy otworzyć np. Paint'a, kliknąć wklej, ewentualnie wyciąć ten fragment który się chce i zapisać.

Ps. no i patrząc na te zdjęcia to też masz coś nie tak z rozdzielczością ekranu bo literki są mocno zniekształcone.
Awatar użytkownika
Jarewa
Posty: 778
Rejestracja: 26 sty 2021, 22:16
Lokalizacja: Głogów
x 133

Re: Zacieki i nurkowanie na PETG

Postautor: Jarewa » 19 wrz 2022, 22:06

Patrząc się na ustawienia, musisz zacząć od początku podstawy... Fajnie jakbyś dała ustawienia z drukarki aplikacja Pronterface podłączyć pod usb drukarki i komenda M503 wstawić co wypluło, bo pierwsza czynność to ustawienie kroków extrudera czy są prawidłowe. Sprawdzić poziomowanie stołu. Potem ustawić temperaturę, retrakcję i flow...
mpk
Posty: 261
Rejestracja: 27 lis 2019, 00:01
x 72

Re: Zacieki i nurkowanie na PETG

Postautor: mpk » 19 wrz 2022, 22:47

@GUTEK@ pisze:Zamiast robić zdjęcia ekranu możesz na klawiaturze nacisnąć przycisk PrtScr (Print Screen)


Można... ale prusa slicer cały konfig wrzuca jako komentarz na końcu generowanego gcode, zatem w rarze wyżej mamy wszystko;)
ciostek
Posty: 42
Rejestracja: 19 wrz 2022, 12:00
x 2

Re: Zacieki i nurkowanie na PETG

Postautor: ciostek » 19 wrz 2022, 23:08

Jarewa pisze:Patrząc się na ustawienia, musisz zacząć od początku podstawy... Fajnie jakbyś dała ustawienia z drukarki aplikacja Pronterface podłączyć pod usb drukarki i komenda M503 wstawić co wypluło, bo pierwsza czynność to ustawienie kroków extrudera czy są prawidłowe. Sprawdzić poziomowanie stołu. Potem ustawić temperaturę, retrakcję i flow...

Nie wiem czy zrobiłam to dobrze, ale wrzucam :)
Załączniki
m503.docx
(20.61 KiB) Pobrany 10 razy
ciostek
Posty: 42
Rejestracja: 19 wrz 2022, 12:00
x 2

Re: Zacieki i nurkowanie na PETG

Postautor: ciostek » 19 wrz 2022, 23:12

@GUTEK@ pisze:Cześć, taka mała uwaga odnośnie tych obrazków z konfiguracją slicera.
Zamiast robić zdjęcia ekranu możesz na klawiaturze nacisnąć przycisk PrtScr (Print Screen) - jeśli to laptop to może być konieczne naciśnięcie jednocześnie FN i PrtScr. Zapisze to do schowka w systemie to co się aktualnie wyświetla na monitorze. Potem wystarczy otworzyć np. Paint'a, kliknąć wklej, ewentualnie wyciąć ten fragment który się chce i zapisać.

Ps. no i patrząc na te zdjęcia to też masz coś nie tak z rozdzielczością ekranu bo literki są mocno zniekształcone.

Dzięki. Wiem, łatwiej było dla mnie zrobić zdjęcie jak prt i ciąć :) jakość słaba bo to laptop popięty do starego Tv. Wycinam na ploterze naklejki do tego wystarczy taka jakość :). Postanawiam poprawę w nastepnych zdjęciach jak siądę do 2 kompa :thumbup:

Wróć do „Kalibracja, problemy”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: JGFTW i 1 gość