Problem bambusa

Drukarki FDM III Generacji - BambuLab, Creality K1, Qidi Tech, <podróbki, klony>, itp.
Awatar użytkownika
Berxs
Postów w temacie: 4
Posty: 7
Rejestracja: 21 kwie 2024, 13:35
Lokalizacja: Łódź

Problem bambusa

Post autor: Berxs »

Witajcie,

Od niedawna mam bambusa p1S z AMSem, pojawił mi się w pewnym momencie drukowania problem jakoby w drukarce był jakiś filament i ten z AMS nie chce się załądować pomimo że w ekstrudeże ani w żadnej rurce PTFE nic nie ma.
image.png
image.png
Awatar użytkownika
Andrzej_W
Drukarz
Postów w temacie: 1
Posty: 1804
Rejestracja: 16 lut 2020, 20:25
Drukarka: 3d Pen
x 767

Re: Problem bambusa

Post autor: Andrzej_W »

Kontaktowałeś się z wsparciem bambusa?
Jakiś tam suport u nich funkcjonuje.
Awatar użytkownika
Berxs
Postów w temacie: 4
Posty: 7
Rejestracja: 21 kwie 2024, 13:35
Lokalizacja: Łódź

Re: Problem bambusa

Post autor: Berxs »

Jeszcze nie bo wiem że to koluje, uznałęm że pierwsze napisze na forum, może ktoś już miał taki problem i będzie w stanie pomóc.
mcxmcx
Drukarz
Postów w temacie: 2
Posty: 2481
Rejestracja: 09 kwie 2017, 21:32
x 311

Re: Problem bambusa

Post autor: mcxmcx »

A przełączyłem że chcesz użyć AMS przy starcie wydruku?

No i zrób load / unload z rolki bocznej.

Daj zdjęcie z tyłu.
Jeżeli przypadkiem podam ceny w GBP to sobie kolego, koleżanko, pomnóż razy pięć.
Awatar użytkownika
Berxs
Postów w temacie: 4
Posty: 7
Rejestracja: 21 kwie 2024, 13:35
Lokalizacja: Łódź

Re: Problem bambusa

Post autor: Berxs »

Tak, chce użyć AMS przy starcie, i dosłownie wydruk wcześniej wszystko działało.
Załączniki
IMG_3575.jpeg
Awatar użytkownika
Berxs
Postów w temacie: 4
Posty: 7
Rejestracja: 21 kwie 2024, 13:35
Lokalizacja: Łódź

Re: Problem bambusa

Post autor: Berxs »

gdy próbuje zrobić load/unload rolki bocznej
Załączniki
CBC6869B-DEDC-4D6D-B4C1-F00F1CEB6549.png
CBC6869B-DEDC-4D6D-B4C1-F00F1CEB6549.png (110.17 KiB) Przejrzano 232 razy
mcxmcx
Drukarz
Postów w temacie: 2
Posty: 2481
Rejestracja: 09 kwie 2017, 21:32
x 311

Re: Problem bambusa

Post autor: mcxmcx »

Masz kawałek filamentu w ekstruderze, zrób kilka razy load z rolki, wywali śmieci i wtedy unload.

Albo jak chcesz to wyjmij ptfe z ekstrudera i rozgrzej i ręcznie włóż filament od góry i z menu extruduj.

Najlepiej jakiś inny kolor.
Berxs
Jeżeli przypadkiem podam ceny w GBP to sobie kolego, koleżanko, pomnóż razy pięć.
ODPOWIEDZ

Wróć do „III Generacja (Bambu, Qidi, K1, itp)”