Witam,
Od jakiegos czasu jest problem z kamerką w mojej drukarce K1 MAX...
Podczas "spoczynku" da się połączyć do kamerki i widzieć obraz...
jak włącze drukowanie - to kamerka "znika" i przestaje być widoczna w mojej aplikacji na androidzie, po prostu kamerka nie działa (nawet po zakończonym drukowaniu).
W czym jest problem?
K1 MAX - nie działająca kamerka
-
- Postów w temacie: 2
- Drukarka: E3 Pro Rack + K1 Max
- x 8
Re: K1 MAX - nie działająca kamerka
Zacznij od sprawdzenia okablowania. U mnie w ekstruderze jedna kostka była ledwie wsadzona, ale działało. Jak to nie to, to sprawdź połączenie od strony plyty + zmierz Vcc po stronie kamery.
właśnie ostatnio ekstruder rozbierałem..
tylko nie rozumiem co ma wspólnego ekstruder z kamerką ?
tylko nie rozumiem co ma wspólnego ekstruder z kamerką ?
nie rozumiem?
przecież kamerka odpowiada tylko za przekazanie obrazu... do kamerki powinno być doprowadzone aby zasilanie...a ekstruder to już zupełnie co innego jest
przecież kamerka odpowiada tylko za przekazanie obrazu... do kamerki powinno być doprowadzone aby zasilanie...a ekstruder to już zupełnie co innego jest
- Andrzej_W
- Drukarz
- Postów w temacie: 1
- Drukarka: 3d Pen
- x 834
Toć ci odpowiedział sprawdź kabelki.
Creality nie słynie z jakości montażu i kontroli jakości.
A poza tym to nowa drukarka na gwarancji posprawdzaj przewody i pisz do suportu
żeby sprawdzać kabelki trzeba wiedzieć w którym miejscu szukać problemu..a kolega wspomniał że w ekstruderze może być problem, tylko nie wiem co ma ekstruder do kamerki..
Kolega napisał o problemie w ekstruderze dlatego, źe być może, tak jak u niego problemem były kabelki, to i u Ciebie mogą być problemy z połączeniami kabelków z płytą główną lub czymś innym. Sprawdzaj gdzie idą kabelki od kamery i podążaj za nimi aby się dowiedzieć gdzie się kończą wtyczką, którą być może trzeba poprawić.