Witam wybór drukarki
- Jarewa
- Drukarz
- Postów w temacie: 6
- x 429
Re: Witam wybór drukarki
Tu nie podpowiem dokładnie, k1c lepszy parametrami od A1, ale to połka rywalizująca z P1
A również posiada to automatyczne sprawdzanie ciśnienia w dyszy ?
I czy zwiększenie prędkości druku jest z poziomu drukarki ? Czy tak jak w ender 3 zwiększałem prędkość i jednocześnie flow
I czy zwiększenie prędkości druku jest z poziomu drukarki ? Czy tak jak w ender 3 zwiększałem prędkość i jednocześnie flow
Właśnie dostałem z supportu że nie można zmieniać w czasie wydruku i trochę zabawy w kalibrację jest tutaj opisy
https://wiki.creality.com/en/software/u ... n-tutorial
Jeżeli tak trzeba robić przy każdym filamencie to tragedia
https://wiki.creality.com/en/software/u ... n-tutorial
Jeżeli tak trzeba robić przy każdym filamencie to tragedia
Te drukarki nie nadają się do druku PACF, gdyż:
a) nie mają zamkniętej (ani tym bardziej aktywnie grzanej) komory,
b) wg specyfikacji max. temperatura heatbed w obydwu z nich to 100*C, a PACF wymaga przynajmniej 100*C.
Drobnicę byś wydrukował, ale przy każdym większym wydruku poznasz definicję skurczu przetwórczego w praktyce
a) nie mają zamkniętej (ani tym bardziej aktywnie grzanej) komory,
b) wg specyfikacji max. temperatura heatbed w obydwu z nich to 100*C, a PACF wymaga przynajmniej 100*C.
Drobnicę byś wydrukował, ale przy każdym większym wydruku poznasz definicję skurczu przetwórczego w praktyce
Nie trzeba tego robić, przecież nikt nie każe
A wybierając pomiędzy A1 a ender 3v3 a K1c która będzie bardziej przyszłościowa no i lepsza porównując te 3 drukarki ale nie licząc komory
Właśnie k1c - 1830 ender 3v3 - 1399 a A1-1799 więc chyba k1c.
A jeszcze się zapytam czy faktycznie rozpakowuje ja i zaczynam drukowanie bez ustawienia przepływów odmierzania linijka filamentu ? Jak było w ender 3
Tylko że A1 ma dynamic flow jak kolega wyżej napisał w poście i właśnie też tym się sugeruje że wydruki będą bez dziurek
A jeszcze się zapytam czy faktycznie rozpakowuje ja i zaczynam drukowanie bez ustawienia przepływów odmierzania linijka filamentu ? Jak było w ender 3
Tylko że A1 ma dynamic flow jak kolega wyżej napisał w poście i właśnie też tym się sugeruje że wydruki będą bez dziurek
- obrms
- Postów w temacie: 1
- Drukarka: Crapality K1C, KP3S
- x 131
Wyciagasz i drukujesz. To dynamic flow i tak nie zastapi dobrego profilu materiałowego.