w pierwszym odcinku wciska inserty w wydrukowane kawałki obudowy, więc bardzo merytorycznie

Ten.mcxmcx pisze: ↑20 sty 2025, 13:53No dobrze a jak wyglądała sytuacja na rynku multikipterow przed pojawieniem się DJI.dale pisze: ↑20 sty 2025, 13:13Ciekawe... a w praktyce, jakieś konkrety ? Bo właśnie jestem świeżo po testowych wydrukach i jakoś tego wolnego drukowania nie zauważyłem, co ciekawe, widziałem w sklepie wydruk testowy bambu - mimo że miał komorę zamkniętą, był głośniejszy od mojej Prusy otwartej.
No, ale jak pisałeś, jest wolność wyboru. Ja wybrałem jakość i wsparcie.
były mikrokopter były samoróbki były jakieś chińskie firmy.
Wchodzi DJI i jaki masz efekt? dokładnie tak samo będzie z prusą Prusa jest w tym momencie odpowiednikiem niemieckiej firmy microcopter która gdzieś tam żyje ale technicznie umarła Iza 5-7 lat to za będzie tak samo.
Przed Dji wszystko kręciło się w okolicach 10-12 minut lotu a powiększenie czy polepszenie parametrów sprowadzało się do nawalenia więcej baterii więcej silników i wyciągania ceny w kosmos
przychodzi DJI nagle się okazuje że z tej samej baterii można wyciągnąć dwa razy więcej czasu lotu albo dwa razy więcej udźwigu.
przyszedł bambus nagle się okazało że Prusa też ma urządzenia które może pokazać na których da się szybko drukować.
Mikrokopter dalej "żyje", robi maszynki dla wielbicieli, mają 0% rynku profesjonalnego, a mieli 70%.
Na stronie masz ładny kominikat:
There is no repair service or technical support anymore - please use our Wiki for technical problems
PS. Ten silnik rakietowy Prusy na x1cc drukuje się:
Bambulab slicer with this same settings like Prusa 6h 13m
Prusa slicer i Prusa 4 profile 10h 26m
Prusa slicer i bambulab profile 7h 44m
6h13m vs 10h 26mdale pisze: ↑20 sty 2025, 13:13Ciekawe... a w praktyce, jakieś konkrety ? Bo właśnie jestem świeżo po testowych wydrukach i jakoś tego wolnego drukowania nie zauważyłem, co ciekawe, widziałem w sklepie wydruk testowy bambu - mimo że miał komorę zamkniętą, był głośniejszy od mojej Prusy otwartej.
No, ale jak pisałeś, jest wolność wyboru. Ja wybrałem jakość i wsparcie.
Dziękuję.Rozarh pisze: ↑14 mar 2025, 21:31 Nie rakietki tylko silnika: https://www.printables.com/model/436722 ... engine-mk4
Jakby był konkurs o nazwie "jak coś pokazać tak żeby nie było wiadomo o co chodzi" to od razu masz podium