Bambu ogranicza użytkowników czyli środkowy palec w akcji
- morf
- Drukarz
- Postów w temacie: 7
- Drukarka: Reprapy,PrMK3S,P1S
- x 1853
Re: Bambu ogranicza użytkowników czyli środkowy palec w akcji
Problematyczni sa użytkownicy typu power users (jak większość z nas), którzy umówmy się nie są główna grupa konsumentów generujących zyski.
Trochę jak w życiu: jak idę gadać z działem technicznym u klienta to chcieliby urządzenia które robią wszystko, top notch hardware, najlepiej w ogniotrwałej obudowie z opcją nagrywania danych wysoko i nisko poziomowych.
Jak przychodzi co do czego to okazuje się że chcieli by może 1 takie urządzenie ale to nie jest pewne bo w tym roku nie mają budżetu.
Za to jak gadam z mniej technicznymi ale ceniącymi sobie wygodę to gadka jest: wow fajny Black box a jak samo robi i generuje raporty online to bierzemy 50szt
Ot mała dygresja
Trochę jak w życiu: jak idę gadać z działem technicznym u klienta to chcieliby urządzenia które robią wszystko, top notch hardware, najlepiej w ogniotrwałej obudowie z opcją nagrywania danych wysoko i nisko poziomowych.
Jak przychodzi co do czego to okazuje się że chcieli by może 1 takie urządzenie ale to nie jest pewne bo w tym roku nie mają budżetu.
Za to jak gadam z mniej technicznymi ale ceniącymi sobie wygodę to gadka jest: wow fajny Black box a jak samo robi i generuje raporty online to bierzemy 50szt
Ot mała dygresja
Andrzej_W, J.A.
Done is better than perfect.
- Andrzej_W
- Drukarz
- Postów w temacie: 4
- Drukarka: 3d Pen+AMS
- x 948
Bo niestety ludzie są wygodni. Sam dołożyłem do enderka namiastkę łączności bezprzewodowej bez aplikacji jak te w nowych drukarkach żeby nie latać ciągle z kartą.
Lenistwo silne w nim wyczuwam
Lenistwo silne w nim wyczuwam

- dziobu
- Zasłużony
- Postów w temacie: 13
- Drukarka: ZMorph 2.0(S)
- x 6330
- Kontakt:
Mnie ciekawi czy rozwiną pełną współpracę lokalną z drukarką czy cichaczem to oleją. Bo może LAN nie jest bezpieczny 

Pozdrawiam
Paweł
Projekty: ELF | AVAT 01 | HotPlate-1
Drukarki: Flsun i3 Plus | Flsun G | Kossel | FF Dreamer | Monoprice MP Mini | Copymaster3D Pro 500 | AIO Robotics ZEUS | Zmorph 2.0 | Climber 7
Też fajne: Wydruki | Moje twory w 3D | Inne
Paweł
Drukarki: Flsun i3 Plus | Flsun G | Kossel | FF Dreamer | Monoprice MP Mini | Copymaster3D Pro 500 | AIO Robotics ZEUS | Zmorph 2.0 | Climber 7
- morf
- Drukarz
- x 1853
Obstawiam że oleją, chyba że pójdzie jako dobry pr.
Done is better than perfect.
- dziobu
- Zasłużony
- x 6330
- Kontakt:
Btw - blokada otwartego połączenia to przecież koniec pracy dla dodatków typu Panda Touch. Dobrze myślę?
Pozdrawiam
Paweł
Paweł
Żeby się kiedyś nie okazało że z którąś kolejną aktualizacją będą działać tylko szpule bambu. Ot takie czarnowidztwo nie poparte faktami
- dziobu
- Zasłużony
- x 6330
- Kontakt:
Na razie to jeszcze tej aktualizacji nie wprowadzili.
Pozdrawiam
Paweł
Paweł
- Pjoter
- Drukarz
- Postów w temacie: 1
- Drukarka: HEVO, MK3S
- x 909
Coś na reddicie było o tym że w Nowym Yorku rozważają przepis by każdy użytkownik drukarki 3D zdolnej do wydrukowania broni musiał być spisany na liście. Ciekawi mnie czy Bambu mogłoby używać jakiegoś modelu AI do wykrywania części broni w gcodzie i stopowania takie wydruki?
Moje wydruki | Thingiverse | PrusaPrinters
Anycubic i3 Mega - sprzedana
HyperCube Evolution #1 - worklog
Ender-2 - sprzedana
Prusa MK3S - odkupiona używana
HyperCube Evolution #2 - szukam na nią miejsca na razie w odstawce
Anycubic i3 Mega - sprzedana
HyperCube Evolution #1 - worklog
Ender-2 - sprzedana
Prusa MK3S - odkupiona używana
HyperCube Evolution #2 - szukam na nią miejsca na razie w odstawce
To się wpisuje w ogólny "trynd" w IT. Dla przykładu, wczoraj zaktualizowałem swojego Maca Mini do najnowszej wersji systemu i okazało się, że muszę przeinstalować większość aplikacji. Co zabawniejsze te współczesne trzeba było przeinstalować a te nie rozwijane od kilku lat działały bez problemu. Trochę bez sensu jak dla mnie... Podobne, choć nie tak drastyczne, problemy zauważyłem po ostatnich updatach Windows.
W pracy dostaję tygodniowo kilkanaście maili z ofertą "Zabezpieczymy twoją sieć/komputer/pocztę" często od firm typu "krzak", a jeszcze kilka lat temu były to dwa/trzy maile miesięcznie.
Ten "trynd", niestety, karmiony jest przez media - wciąż czyta się o straconych pieniądzach, przejętych kontach, etc, tak jak by to był problem z softem, a nie głupota użytkowników. Przynajmniej w większości przypadków.
W pracy dostaję tygodniowo kilkanaście maili z ofertą "Zabezpieczymy twoją sieć/komputer/pocztę" często od firm typu "krzak", a jeszcze kilka lat temu były to dwa/trzy maile miesięcznie.
Ten "trynd", niestety, karmiony jest przez media - wciąż czyta się o straconych pieniądzach, przejętych kontach, etc, tak jak by to był problem z softem, a nie głupota użytkowników. Przynajmniej w większości przypadków.
- morf
- Drukarz
- x 1853