Moje wydruki

Czasem trzeba się pochwalić.
SQ9KRD
Posty: 378
Rejestracja: 29 sty 2017, 10:00
Lokalizacja: Godów
Drukarka: XYZ PRO 1.0 3in1
x 43

Re: Moje wydruki

Postautor: SQ9KRD » 07 sty 2018, 18:26

1 Drukowanie PLA na Da Vinci Pro bez choćby prowizorycznego chłodzenia to katorga bez sensu.
2 Najpierw zrób kostkę kalibracyjną https://www.thingiverse.com/thing:2087142 i pokaż wynik.
3 Jeśli masz ABS spróbuj z ABS`em choć tak duży projekt i tak odklei się od "amelinium" tym bardziej bez dimafixu alternatywą będzie sok z abs`u

Jakie masz filamenty i od kogo. Masz ten w orginalnym zasobniku ??

Mi szyba 3mm pękła wymieniłem najpierw na 10mm ( to naprawdę ciężki kawałek szkła dla stołu ale jakoś sobie radził ) teraz mam 5mm i jest spoko. Tak jak pisałem będziesz musiał po pierwsze ją dobrze zamocować po drugie nie będziesz miał kalibracji więc pod żadnym pozorem nie dawaj autokalibracji ( uszkodzisz albo szybę albo wygniesz pręty ) po trzecie będziesz musiał dodać offset osi Z uzależniony od grubości szyby

Yorg 68 pisze:Nie mam zielonego pojęcia jak to działa.


Mogę się mylić lecz problem leżał chyba po stronie nie wyrabiającej się elektroniki z atmegą +wyświetlaczem i dotyczył składaków.
W przypadku Da Vinci zapas mocy jest naprawdę duży.
Drukarki:
Da Vinci 1.0 Pro 3in1 - dla ABS`u
AnyCubic I3 Mega - dla PLA
D-Bot Core-XY - progress 50%
Bilbopl
Posty: 16
Rejestracja: 30 gru 2017, 18:06
Lokalizacja: Sieradz
x 4
Kontaktowanie:

Re: Moje wydruki

Postautor: Bilbopl » 07 sty 2018, 18:45

1. Było "prowizoryczne" chłodzenie :D - wiatrak przy otwartych drzwiach drukarki :)
2. Kostkę wrzucałem kilka postów wcześniej :)
3. Filamenty wcześniej ten różowy od AEMCA, Teraz ten brązowy DD, mam jeszcze ABS+ od DD

Autokalibrację straciłem przy początku użytkowania... Najpierw skalibrowałem stół, poszło kilkanaście małych wydruków, później przy większym wydruku tak się zapaprała dysza w koło, że drukarka przestała mi autokalibrować. Skalibrowałem ręcznie na kartkę papieru (grubość chyba 80g - taka zwykła jak do ksero). Zaraz puszczę jeszcze kostkę ABS+
SQ9KRD
Posty: 378
Rejestracja: 29 sty 2017, 10:00
Lokalizacja: Godów
Drukarka: XYZ PRO 1.0 3in1
x 43

Re: Moje wydruki

Postautor: SQ9KRD » 07 sty 2018, 19:17

Zaczekaj.
Do póki nie wywaliłeś orgi. głowicy. To kalibrację robisz sam. Od tego jest ten pin na głowicy. Pamiętaj iż musi być czysty. Warto nawet lekko papierem ściernym go przejechać. Potem dopiero kalibracja stołu. Zawsze możesz też ustawić offset osi Z tak jak Tobie pasuje.

Wrzuć plik 3W. To wydrukuje na mojej.
Drukarki:
Da Vinci 1.0 Pro 3in1 - dla ABS`u
AnyCubic I3 Mega - dla PLA
D-Bot Core-XY - progress 50%
Bilbopl
Posty: 16
Rejestracja: 30 gru 2017, 18:06
Lokalizacja: Sieradz
x 4
Kontaktowanie:

Re: Moje wydruki

Postautor: Bilbopl » 13 sty 2018, 18:51

Poprawiłem głowicę (miała lekki luz) i powtórnie skalibrowałem stół.
Szyby jeszcze nie mam, Karta została ta sama co była.

Vader Drukowany czerwony i szary PLA - wcześniejszy druk - druk jeszcze przed t-800
Miecz część jasna ABS + od DD
Część czerwona - PLA od AEMCA
IMG_7862.JPG

IMG_7863.JPG

IMG_7864.JPG

IMG_7865.JPG

IMG_7866.JPG

Wróć do „Nasze wydruki”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość