Andrzeju to j.....
- Igor
- Drukarka: Prusa Mk3 i "rzeźby"
- x 481
- Kontakt:
Re: Andrzeju to j.....
To wygląda znakomicie. Znaczy wydruk, sama panna ma aparycję świętej z jakiejś zapomnianej kapliczki malowanej przez ochotników (:
Złote zasady: 1. You get what you paid for 2. Works? Don't fix! 3.Tanie okaże się najdroższe 4. Nie zoptymalizujesz procesu, którego nie rozumiesz 5. Konserwuj, nie czekaj aż padnie do reszty
- @GUTEK@
- Drukarz
- Drukarka: FF Dreamer, CR-10
- x 923
- Kontakt:
- Andrzej_W
- Drukarz
- Drukarka: 3d Pen+AMS
- x 1123
Taki breloczek wydrukowałem
Pobrane i zmodyfikowane tu https://makerworld.com/pl/models/301261 ... Id-3383710
Teraz jest przy kluczach które są do magazynów z blachami w pracy. Mam nadzieje że ryzyko przepadnięcia kaucji zapobiegnie zapodziania się kluczy
Teraz jest przy kluczach które są do magazynów z blachami w pracy. Mam nadzieje że ryzyko przepadnięcia kaucji zapobiegnie zapodziania się kluczy
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Zgarny, kapi
- Fest
- Drukarka: To trudna sprawa...
- x 305
- Igor
- x 481
- Kontakt:
Pisiont groszy jest przypisane do zestawu kod kreskowy + kształt + waga opakowania. Logo jest dla użyszkodnika, automatowi jest obojętne.
Złote zasady: 1. You get what you paid for 2. Works? Don't fix! 3.Tanie okaże się najdroższe 4. Nie zoptymalizujesz procesu, którego nie rozumiesz 5. Konserwuj, nie czekaj aż padnie do reszty
- Fest
- Drukarka: To trudna sprawa...
- x 305
- Andrzej_W
- Drukarz
- x 1123
- Igor
- x 481
- Kontakt:
Serio. Ok, nie zaznaczyłem że nie we wszystkich. Nie muszę "uważać", lepiej wiedzieć. Tu akurat udało mi się dowiedzieć od gościa który to naprawiał. Trochę się zdziwił że przychodzi jakiś pacjent i bardziej jest zainteresowany budową automatu niż oddaniem butelek.
A co do druku (co prawda 2d) - są już dostępne w rolkach etykiety "naprawcze" z kodami kreskowymi napojów objętych systemem kaucyjnym i zaznaczoną pojemnością. Profesjonalny (myślący) zbieracz kupuje kilka rolek na różne rozmiary i marki i uzupełnia. Jeden artysta w okolicy walnął etatem i żyje z flaszek. Jak mówi - czas pracy podobny, bez dojazdu, spacerkiem/rowerkiem i nie musi się użerać z debilem kierownikiem magazynu a najniższą krajową wyciąga.
Moderacya - wyciągniecie wątek "technicznie o systemie kaucyjnym"?
A co do druku (co prawda 2d) - są już dostępne w rolkach etykiety "naprawcze" z kodami kreskowymi napojów objętych systemem kaucyjnym i zaznaczoną pojemnością. Profesjonalny (myślący) zbieracz kupuje kilka rolek na różne rozmiary i marki i uzupełnia. Jeden artysta w okolicy walnął etatem i żyje z flaszek. Jak mówi - czas pracy podobny, bez dojazdu, spacerkiem/rowerkiem i nie musi się użerać z debilem kierownikiem magazynu a najniższą krajową wyciąga.
Moderacya - wyciągniecie wątek "technicznie o systemie kaucyjnym"?
Zgarny
- Andrzej_W
- Drukarz
- x 1123
Kolejne wydruki.
Te znalezione na stronie Bambulab
https://makerworld.com/pl/models/300661 ... Id-3376349 To już własny model
̶p̶r̶a̶w̶i̶e̶ ̶w̶ł̶a̶s̶n̶y̶
Zrobiłem prosty cylinder żeby wypróbować to https://bumpmesh.com/
Jest temat na forum viewtopic.php?t=12285 Wygląd słabo bo użyłem filamentu z którym znajomy miał problem.
Jest to Z-PHA Zortraxa które powinno się drukować jak PLA.
No ale na 300gr nie będę robił profilu pójdzie jako podpory pod PETg lub inne nie wymagające wyglądu wydruki.
Te znalezione na stronie Bambulab
https://makerworld.com/pl/models/300661 ... Id-3376349 To już własny model
Zrobiłem prosty cylinder żeby wypróbować to https://bumpmesh.com/
Jest temat na forum viewtopic.php?t=12285 Wygląd słabo bo użyłem filamentu z którym znajomy miał problem.
Jest to Z-PHA Zortraxa które powinno się drukować jak PLA.
No ale na 300gr nie będę robił profilu pójdzie jako podpory pod PETg lub inne nie wymagające wyglądu wydruki.
Zgarny
- Andrzej_W
- Drukarz
- x 1123
No dobra pobawiłem się troszkę
Zmieniłem temperaturę i długość retrakcji.
A przy okazji nowy kubek na długopisy i podobne powstał.
Było trochę nitek ale to opalarka załatwiła.
Zmieniłem temperaturę i długość retrakcji.
A przy okazji nowy kubek na długopisy i podobne powstał.
Było trochę nitek ale to opalarka załatwiła.
dziobu, Zgarny, PrzemoS