Andrzeju to j.....
- Igor
- Drukarka: Prusa Mk3 i "rzeźby"
- x 494
- Kontakt:
Re: Andrzeju to j.....
I zupa. Torowanych mam półtorej paczki ale z nich jak się okazuje, jeszcze ogarków nie porobiłem. Lantanowe jedynie mam "zapałki".
Zgarny
Złote zasady: 1. You get what you paid for 2. Works? Don't fix! 3.Tanie okaże się najdroższe 4. Nie zoptymalizujesz procesu, którego nie rozumiesz 5. Konserwuj, nie czekaj aż padnie do reszty
- Zgarny
- Drukarka: 101 HERO
- x 53
Bo torowane bodaj najwolniej się zużywają 
Namierzyłem WT-40(tzn. pomaranczowe 4% tlenku toru), po 25zł/szt.(∅2.4) - tylko nie wiem czy to dobra cena?
Akurat dwie sztuki bym sobie ze smartem na źródełko kontrolne wziął - bo już przy czerwonych WT-20 radośnie mierniczek trzeszczał
Ciekawe czy Cura ma taką możliwość - jutro bym spróbował, bo akurat lusterko mi pękło przy odrywaniu - a nie pamiętam gdzie wsadziłem prawie trzy tuziny zapasowych
Namierzyłem WT-40(tzn. pomaranczowe 4% tlenku toru), po 25zł/szt.(∅2.4) - tylko nie wiem czy to dobra cena?
Akurat dwie sztuki bym sobie ze smartem na źródełko kontrolne wziął - bo już przy czerwonych WT-20 radośnie mierniczek trzeszczał
Igor pisze: 28 sie 2026, 08:55 A dorzucasz trochę więcej "flow" do pierwszej warstwy? Na chropowatej płycie zdarza mi się do 110%.
Ciekawe czy Cura ma taką możliwość - jutro bym spróbował, bo akurat lusterko mi pękło przy odrywaniu - a nie pamiętam gdzie wsadziłem prawie trzy tuziny zapasowych
Major na prezydęta - krasnolótki fszytkih krajuf łonczcie się!!!
- Andrzej_W
- Drukarz
- Drukarka: 3d Pen+AMS
- x 1154
- Zgarny
- x 53
Tyle pamiętam że pierwszą dało się zwolnić.
- Fest
- Drukarka: To trudna sprawa...
- x 317
- Andrzej_W
- Drukarz
- Drukarka: 3d Pen+AMS
- x 1154
- Fest
- Drukarka: To trudna sprawa...
- x 317
- Zgarny
- x 53
Bo to wygodne źródełko jest, alfy co prawda za bardzo nie pomierzę tym co mam(musiałbym np. licznik z okienkiem mikowym mieć), ale gammy jest tam wystarczająco żeby mierniczek pokazał wielokrotność tła(i to przy czerwonych WT-20, co raptem 2% tlenku toru mają).
Ale najprawdopodobniej takiego cudaka sobie sprawię
ps. cały czas zapominam kumpla poprosić żeby płytszy dół obudowy mi wyczarował(u mnie w delcie tylko klapka od baterii się zmieści)
https://fimo-elektronika.pl/2024/04/28/ ... etru-br-6/
Ale najprawdopodobniej takiego cudaka sobie sprawię
ps. cały czas zapominam kumpla poprosić żeby płytszy dół obudowy mi wyczarował(u mnie w delcie tylko klapka od baterii się zmieści)
https://fimo-elektronika.pl/2024/04/28/ ... etru-br-6/
- Igor
- Drukarka: Prusa Mk3 i "rzeźby"
- x 494
- Kontakt:
Edytujesz gcode. S221 na większą wartość i po pierwszej warstwie na normalną. W Prusie dla pierwszej wartwy chyba jest takie ustawienie ale nie pamiętam bo sobie je wbiłem na stałe do startowego gcodu profilów.
To poramańczowych nie mam w ogóle. 25 za sztukę wydaje się sporo ale to towar rzadko używany bo służby BHP wolałyby go uniknąć.Zgarny pisze: 31 sie 2026, 22:24 Namierzyłem WT-40(tzn. pomaranczowe 4% tlenku toru), po 25zł/szt.(∅2.4) - tylko nie wiem czy to dobra cena?
Zgarny
Złote zasady: 1. You get what you paid for 2. Works? Don't fix! 3.Tanie okaże się najdroższe 4. Nie zoptymalizujesz procesu, którego nie rozumiesz 5. Konserwuj, nie czekaj aż padnie do reszty
- majek
- Drukarz
- Drukarka: vn-corexy, EZT-3D T1
- x 732
Nie no, bez jaj. Przecież to jest w Curze od zarania dziejów. Pamiętajcie, że jak chodzi o silnik slicera (nie bajery jak malowanie w 3d), to Cura zazwyczaj jest pierwsza z nowościami i ma najwięcej 'kręciołków' do tuningu tego. Trzeba pamiętać też, żeby sobie odpowiednio ustawić 'Initial layer height', bo od tego zależy jak gruba będzie ta 'pierwsza warstwa' (bo to nie musi być jedna warstwa). No i włączyć widoczność tych opcji
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
@GUTEK@, Fest, Zgarny