MMU 3

Wyłącznie Prusa i3 - oryginał i klony
Awatar użytkownika
fyme
Postów w temacie: 80
Posty: 458
Rejestracja: 06 sty 2021, 15:50
Drukarka: Prusa MK3s+
x 586

Re: MMU 3

Post autor: fyme »

Aż sobie z ciekawości druknę 😁
Awatar użytkownika
Igor
Postów w temacie: 32
Posty: 636
Rejestracja: 05 mar 2020, 23:12
Lokalizacja: Kociewie
Drukarka: Prusa Mk3 i "rzeźby"
x 233
Kontakt:

Re: MMU 3

Post autor: Igor »

Wygląda dobrze. Szczęściem mój nie rzęzi.
Złote zasady: 1. You get what you paid for 2. Works? Don't fix! 3.Tanie okaże się najdroższe 4. Nie zoptymalizujesz procesu, którego nie rozumiesz 5. Konserwuj, nie czekaj aż padnie do reszty
Awatar użytkownika
fyme
Postów w temacie: 80
Posty: 458
Rejestracja: 06 sty 2021, 15:50
Drukarka: Prusa MK3s+
x 586

Re: MMU 3

Post autor: fyme »

A mój troszkę jednak rzęzi. Znaczy ten w mk3s. W mk3.5 dziala zauważalnie ciszej. Ale ma mniejszy przebieg
Awatar użytkownika
malyhenio1
Postów w temacie: 46
Posty: 715
Rejestracja: 30 lip 2016, 14:31
x 41

Re: MMU 3

Post autor: malyhenio1 »

Rzęzi, tak jak na filmie na PW ?
Awatar użytkownika
fyme
Postów w temacie: 80
Posty: 458
Rejestracja: 06 sty 2021, 15:50
Drukarka: Prusa MK3s+
x 586

Re: MMU 3

Post autor: fyme »

Trochę inaczej.
Awatar użytkownika
malyhenio1
Postów w temacie: 46
Posty: 715
Rejestracja: 30 lip 2016, 14:31
x 41

Re: MMU 3

Post autor: malyhenio1 »

Przygada dalsza:
Czujnik filamentu działa, czujnik super pinda działa, ale na wyświetlaczu brak 1, mimo gaśnięcia lub zapalania się diody na czujniku.
Na LCd mam Pinda 0 i czujnik filamentu 0, tern działa , pokazuje 0 lub1
Awatar użytkownika
malyhenio1
Postów w temacie: 46
Posty: 715
Rejestracja: 30 lip 2016, 14:31
x 41

Re: MMU 3

Post autor: malyhenio1 »

Tak mam LCD, brakuje Findy.
Wgrałem do MMU 3.3.0.2, tak była z 3.13.3
Załączniki
Pinda.jpeg
Awatar użytkownika
malyhenio1
Postów w temacie: 46
Posty: 715
Rejestracja: 30 lip 2016, 14:31
x 41

Re: MMU 3

Post autor: malyhenio1 »

Nowy Selektor, nie wiem, czy się komuś przyda:
Awatar użytkownika
morf
Drukarz
Postów w temacie: 13
Posty: 3316
Rejestracja: 17 sty 2017, 12:28
Drukarka: Reprapy,PrMK3S,P1S
x 1660

Re: MMU 3

Post autor: morf »

Raczej stary z 2019
Done is better than perfect.
Awatar użytkownika
malyhenio1
Postów w temacie: 46
Posty: 715
Rejestracja: 30 lip 2016, 14:31
x 41

Re: MMU 3

Post autor: malyhenio1 »

Hej, dzięki pomocy artura,n uruchomiłem MMU.
Problem był błachostkowy, lużne kable na wtyczce do PD boardu
Mam pytanie, jak zmienić wierzę czyszczenia na wydruk bliźniaczy do elementu drukowanego ?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Prusa i3”