Dobry wieczór,
Popsuł mi się miernik sieciowy Fluke NetTool (taki: https://fluketestery.cz/produkty/pdf/nettool_ds.pdf). Nie startuje... i nic więcej nie wiem.
Wiecie może gdzie to naprawić? A może ktoś słyszał że istnieje jakaś alternatywa, może być tańsza i bardziej współczesna, bo ten mój to już sporo latek ma...
Z góry dziękuję za podpowiedzi.
Fluke NetTool
-
Michał_L
- x 8
- samezrp
- x 75
Re: Fluke NetTool
Daj linka do strony a nie do pliku, jakoś tak otwieranie plików nieznanego pochodzenia mało atrakcyjne jest.
Jakiś czas temu kupiłem sobie: NOYAFA NF-8601S. Nie wiem jak ten Fluke, ale ja bym go nie wyrzucał.
Jakiś czas temu kupiłem sobie: NOYAFA NF-8601S. Nie wiem jak ten Fluke, ale ja bym go nie wyrzucał.
-
Michał_L
- x 8
nawet na oficjalnej strone Fluke Networks, jedyne co można znaleźć, to informacja że wszystkie starsze modele już nie są wspierane. Mówimy o urządzeniu pewnie ponad 20 letnim... Stąd link do pdf-a.samezrp pisze: 28 kwie 2026, 09:10 Daj linka do strony a nie do pliku, jakoś tak otwieranie plików nieznanego pochodzenia mało atrakcyjne jest.
Dziękuję, jedyne zastrzeżenie to wielkość - 8 cali plus obudowa, do kieszeni nie włożę.
Znasz coś mniejszego?
Toteż wciąż jeszcze leży na biurku.
- samezrp
- x 75
Fakt, że może nie tak poręczne, żeby w kieszeni nosić:
Tu dobrze widać, fakt, że są różne wersje i trzeba uważać. Z dobrych cech ma np. serwer DHCP i możesz sprawdzić pinga.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Michał_L