Fluke NetTool

ODPOWIEDZ
Michał_L
x 8

Fluke NetTool

Post autor: Michał_L »

Dobry wieczór,
Popsuł mi się miernik sieciowy Fluke NetTool (taki: https://fluketestery.cz/produkty/pdf/nettool_ds.pdf). Nie startuje... i nic więcej nie wiem.
Wiecie może gdzie to naprawić? A może ktoś słyszał że istnieje jakaś alternatywa, może być tańsza i bardziej współczesna, bo ten mój to już sporo latek ma...
Z góry dziękuję za podpowiedzi.
Awatar użytkownika
samezrp
x 75

Re: Fluke NetTool

Post autor: samezrp »

Daj linka do strony a nie do pliku, jakoś tak otwieranie plików nieznanego pochodzenia mało atrakcyjne jest.
Jakiś czas temu kupiłem sobie: NOYAFA NF-8601S. Nie wiem jak ten Fluke, ale ja bym go nie wyrzucał.
Michał_L
x 8

Post autor: Michał_L »

samezrp pisze: 28 kwie 2026, 09:10 Daj linka do strony a nie do pliku, jakoś tak otwieranie plików nieznanego pochodzenia mało atrakcyjne jest.
nawet na oficjalnej strone Fluke Networks, jedyne co można znaleźć, to informacja że wszystkie starsze modele już nie są wspierane. Mówimy o urządzeniu pewnie ponad 20 letnim... Stąd link do pdf-a.
samezrp pisze: 28 kwie 2026, 09:10 Jakiś czas temu kupiłem sobie: NOYAFA NF-8601S.
Dziękuję, jedyne zastrzeżenie to wielkość - 8 cali plus obudowa, do kieszeni nie włożę.
Znasz coś mniejszego?
samezrp pisze: 28 kwie 2026, 09:10 Nie wiem jak ten Fluke, ale ja bym go nie wyrzucał.
Toteż wciąż jeszcze leży na biurku.
Awatar użytkownika
samezrp
x 75

Post autor: samezrp »

Fakt, że może nie tak poręczne, żeby w kieszeni nosić:
image.png
Tu dobrze widać, fakt, że są różne wersje i trzeba uważać. Z dobrych cech ma np. serwer DHCP i możesz sprawdzić pinga.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Michał_L
ODPOWIEDZ

Wróć do „Sprzęt i narzędzia warsztatowe”