MMU 3

Wyłącznie Prusa i3 - oryginał i klony
Awatar użytkownika
fyme
Postów w temacie: 80
Posty: 458
Rejestracja: 06 sty 2021, 15:50
Drukarka: Prusa MK3s+
x 586

Re: MMU 3

Post autor: fyme »

Mówiłem że mmu jest podatne na różne przewody ;)
Awatar użytkownika
malyhenio1
Postów w temacie: 46
Posty: 715
Rejestracja: 30 lip 2016, 14:31
x 41

Re: MMU 3

Post autor: malyhenio1 »

Pojawiła się nowa wersja softu do drukarki i MMU3.
Wgrywać czy zostać przy 3.13.3 ?
Awatar użytkownika
Igor
Postów w temacie: 32
Posty: 636
Rejestracja: 05 mar 2020, 23:12
Lokalizacja: Kociewie
Drukarka: Prusa Mk3 i "rzeźby"
x 233
Kontakt:

Re: MMU 3

Post autor: Igor »

U siebie nie ruszam, na zasadzie "nie naprawiaj działającego", chyba że nowa wersja coś wnosi.
Złote zasady: 1. You get what you paid for 2. Works? Don't fix! 3.Tanie okaże się najdroższe 4. Nie zoptymalizujesz procesu, którego nie rozumiesz 5. Konserwuj, nie czekaj aż padnie do reszty
Awatar użytkownika
malyhenio1
Postów w temacie: 46
Posty: 715
Rejestracja: 30 lip 2016, 14:31
x 41

Re: MMU 3

Post autor: malyhenio1 »

Czy do płytki MMU 2 ten ztabilizator PB Board rozwiąże problem MMU 2?
Bo MMU 2 miało problem za spadkiem napięcia jak się doczytałem.
Awatar użytkownika
fyme
Postów w temacie: 80
Posty: 458
Rejestracja: 06 sty 2021, 15:50
Drukarka: Prusa MK3s+
x 586

Re: MMU 3

Post autor: fyme »

Właśnie po to go stworzono ;)
morf
Awatar użytkownika
Igor
Postów w temacie: 32
Posty: 636
Rejestracja: 05 mar 2020, 23:12
Lokalizacja: Kociewie
Drukarka: Prusa Mk3 i "rzeźby"
x 233
Kontakt:

Re: MMU 3

Post autor: Igor »

Tak jak Ci pisałem wczoraj na PW na pytanie o przreóbkę:
Przecież kupiłeś tę płytkę nasadzaną na złącza, ona jest tą przeróbką. Mnie się nie chciało czekać na wysyłkę i płacić za elementy które i tak mi się walały po szufladzie, to sobie zamiast tej płytki zrobiłem tuning. Ale elektrycznie to jeden pies czy ja przeciąłem u siebie ścieżkę i wstawiłem stabilizator, czy ty kulturalnie wpiąłeś stabilizator w złącze
Złote zasady: 1. You get what you paid for 2. Works? Don't fix! 3.Tanie okaże się najdroższe 4. Nie zoptymalizujesz procesu, którego nie rozumiesz 5. Konserwuj, nie czekaj aż padnie do reszty
Awatar użytkownika
Igor
Postów w temacie: 32
Posty: 636
Rejestracja: 05 mar 2020, 23:12
Lokalizacja: Kociewie
Drukarka: Prusa Mk3 i "rzeźby"
x 233
Kontakt:

Re: MMU 3

Post autor: Igor »

Jeszcze pozostaje ten stary kabel podpiąć do innego urządzenia i się przekonać czy to kabel danych czy tylko ładowania. Raz się tak naciąłem, to przeznaczyłem go od razu na jakieś inne cele, chyba do zasilania lampki w rowerze, bo miał tylko dwie żyły.
Złote zasady: 1. You get what you paid for 2. Works? Don't fix! 3.Tanie okaże się najdroższe 4. Nie zoptymalizujesz procesu, którego nie rozumiesz 5. Konserwuj, nie czekaj aż padnie do reszty
Awatar użytkownika
malyhenio1
Postów w temacie: 46
Posty: 715
Rejestracja: 30 lip 2016, 14:31
x 41

Re: MMU 3

Post autor: malyhenio1 »

Igor pisze: 09 lip 2024, 17:10 Tak jak Ci pisałem wczoraj na PW na pytanie o przreóbkę:
Przecież kupiłeś tę płytkę nasadzaną na złącza, ona jest tą przeróbką. Mnie się nie chciało czekać na wysyłkę i płacić za elementy które i tak mi się walały po szufladzie, to sobie zamiast tej płytki zrobiłem tuning. Ale elektrycznie to jeden pies czy ja przeciąłem u siebie ścieżkę i wstawiłem stabilizator, czy ty kulturalnie wpiąłeś stabilizator w złącze
Pytam się, bo teraz została mi płytka od MMU 2.
Igor, zrobiłbyś ten tunig z płytką od MMU 2 ?
Awatar użytkownika
artur_n
Postów w temacie: 10
Posty: 1001
Rejestracja: 20 lis 2017, 21:48
Lokalizacja: RJA
Drukarka: Prusa MK4, P1S AMS
x 182

Re: MMU 3

Post autor: artur_n »

malyhenio1 pisze: 09 lip 2024, 17:20
Igor pisze: 09 lip 2024, 17:10 Tak jak Ci pisałem wczoraj na PW na pytanie o przreóbkę:
Przecież kupiłeś tę płytkę nasadzaną na złącza, ona jest tą przeróbką. Mnie się nie chciało czekać na wysyłkę i płacić za elementy które i tak mi się walały po szufladzie, to sobie zamiast tej płytki zrobiłem tuning. Ale elektrycznie to jeden pies czy ja przeciąłem u siebie ścieżkę i wstawiłem stabilizator, czy ty kulturalnie wpiąłeś stabilizator w złącze
Pytam się, bo teraz została mi płytka od MMU 2.
Igor, zrobiłbyś ten tunig z płytką od MMU 2 ?
Pany u chinoli kupisz za grosze, wiem że cebula wygrywa ale chyba wolę mieć to ogarnięte jak trzeba.
Awatar użytkownika
fyme
Postów w temacie: 80
Posty: 458
Rejestracja: 06 sty 2021, 15:50
Drukarka: Prusa MK3s+
x 586

Re: MMU 3

Post autor: fyme »

U Prusy 68 PLN gotowy układ do wpięcia.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Prusa i3”