MMU 3

Wyłącznie Prusa i3 - oryginał i klony
Awatar użytkownika
malyhenio1
Postów w temacie: 46
Posty: 715
Rejestracja: 30 lip 2016, 14:31
x 41

Re: MMU 3

Post autor: malyhenio1 »

Ok, będę myślał, na razie muszę MMU3 ogarnąć.
Co nie będzie proste, bo słyszę jakiś hałas w liderze.
Ostatnio zmieniony 09 lip 2024, 17:34 przez malyhenio1, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
artur_n
Postów w temacie: 10
Posty: 1001
Rejestracja: 20 lis 2017, 21:48
Lokalizacja: RJA
Drukarka: Prusa MK4, P1S AMS
x 182

Re: MMU 3

Post autor: artur_n »

fyme pisze: 09 lip 2024, 17:28 U Prusy 68 PLN gotowy układ do wpięcia.
Co tu dodać?!!
Awatar użytkownika
Igor
Postów w temacie: 32
Posty: 636
Rejestracja: 05 mar 2020, 23:12
Lokalizacja: Kociewie
Drukarka: Prusa Mk3 i "rzeźby"
x 233
Kontakt:

Re: MMU 3

Post autor: Igor »

Henio, czy Ty czytasz co się do Ciebie pisze? Nie zrobię z dwóch powodów. Po pierwsze już go zrobiłeś wpinając płytkę, po drugie nie zawsze uznaję konkurowanie z jakimś wypróbowanym rozwiązaniem za sensowne.
Złote zasady: 1. You get what you paid for 2. Works? Don't fix! 3.Tanie okaże się najdroższe 4. Nie zoptymalizujesz procesu, którego nie rozumiesz 5. Konserwuj, nie czekaj aż padnie do reszty
Awatar użytkownika
malyhenio1
Postów w temacie: 46
Posty: 715
Rejestracja: 30 lip 2016, 14:31
x 41

Re: MMU 3

Post autor: malyhenio1 »

Igor , to chodziło o pytkę od MMU3, jak by był problem z nią, to już nieaktualne.
Kupię po prostu to:
https://pl.aliexpress.com/item/10050061 ... pt=glo2pol
Ale zastanawiająca jest cena tego :
https://pl.aliexpress.com/item/10050071 ... ry_from%3A

Chociaż nie mam opinii i to mnie zastanawia.
Awatar użytkownika
artur_n
Postów w temacie: 10
Posty: 1001
Rejestracja: 20 lis 2017, 21:48
Lokalizacja: RJA
Drukarka: Prusa MK4, P1S AMS
x 182

Re: MMU 3

Post autor: artur_n »

malyhenio1 pisze: 09 lip 2024, 17:39 Igor , to chodziło o pytkę od MMU3, jak by był problem z nią, to już nieaktualne.
Kupię po prostu to:
https://pl.aliexpress.com/item/10050061 ... pt=glo2pol
Ale zastanawiająca jest cena tego :
https://pl.aliexpress.com/item/10050071 ... ry_from%3A

Chociaż nie mam opinii i to mnie zastanawia.
Wyluzuj! Mam płytę z MMU2S jak coś ro Ci posprawdzam co potrzebujesz.
Awatar użytkownika
fyme
Postów w temacie: 80
Posty: 458
Rejestracja: 06 sty 2021, 15:50
Drukarka: Prusa MK3s+
x 586

Re: MMU 3

Post autor: fyme »

To ja się trochę zgubiłem bo płytka od mmu2 i mmu3 to ta sama płytka. Mmu2 od 3 różni kilka detali i dodatkowy układ pd board. I tyle.
Awatar użytkownika
artur_n
Postów w temacie: 10
Posty: 1001
Rejestracja: 20 lis 2017, 21:48
Lokalizacja: RJA
Drukarka: Prusa MK4, P1S AMS
x 182

Re: MMU 3

Post autor: artur_n »

fyme pisze: 09 lip 2024, 17:49 To ja się trochę zgubiłem bo płytka od mmu2 i mmu3 to ta sama płytka. Mmu2 od 3 różni kilka detali i dodatkowy układ pd board. I tyle.
Dokładnie! Z tego co nadążam za tematem to problem z wykryciem, więc bardziej o to mi chodzi.
Awatar użytkownika
malyhenio1
Postów w temacie: 46
Posty: 715
Rejestracja: 30 lip 2016, 14:31
x 41

Re: MMU 3

Post autor: malyhenio1 »

fyme pisze: 09 lip 2024, 17:49 To ja się trochę zgubiłem bo płytka od mmu2 i mmu3 to ta sama płytka. Mmu2 od 3 różni kilka detali i dodatkowy układ pd board. I tyle.
No i mam driewery wpinane.
Str. 22 wątku, jest zdjęcie.
Awatar użytkownika
Igor
Postów w temacie: 32
Posty: 636
Rejestracja: 05 mar 2020, 23:12
Lokalizacja: Kociewie
Drukarka: Prusa Mk3 i "rzeźby"
x 233
Kontakt:

Re: MMU 3

Post autor: Igor »

To niewykluczone, że ten klon ma również poprawnie zbudowane zasilanie.
Złote zasady: 1. You get what you paid for 2. Works? Don't fix! 3.Tanie okaże się najdroższe 4. Nie zoptymalizujesz procesu, którego nie rozumiesz 5. Konserwuj, nie czekaj aż padnie do reszty
Awatar użytkownika
fyme
Postów w temacie: 80
Posty: 458
Rejestracja: 06 sty 2021, 15:50
Drukarka: Prusa MK3s+
x 586

Re: MMU 3

Post autor: fyme »

A to ja w obu egzemplarzach nie mam nic dopinanego.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Prusa i3”