MMU 3

Wyłącznie Prusa i3 - oryginał i klony
Awatar użytkownika
artur_n
Postów w temacie: 10
Posty: 1001
Rejestracja: 20 lis 2017, 21:48
Lokalizacja: RJA
Drukarka: Prusa MK4, P1S AMS
x 182

Re: MMU 3

Post autor: artur_n »

fyme pisze: 09 lip 2024, 17:58 A to ja w obu egzemplarzach nie mam nic dopinanego.
Ori nie ma wpinanych driverów!
Awatar użytkownika
fyme
Postów w temacie: 80
Posty: 458
Rejestracja: 06 sty 2021, 15:50
Drukarka: Prusa MK3s+
x 585

Re: MMU 3

Post autor: fyme »

I chwała za to. Bo to po prostu działa bez 23 stron wątku 😉😁
Awatar użytkownika
malyhenio1
Postów w temacie: 46
Posty: 715
Rejestracja: 30 lip 2016, 14:31
x 40

Re: MMU 3

Post autor: malyhenio1 »

W MMU 2 jest STM32F030 co do driwera to nie wiem, tak to clon BTT, a w MMU3 Atmega 32 U i TMC 2209
Ostatnio zmieniony 09 lip 2024, 18:07 przez malyhenio1, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
artur_n
Postów w temacie: 10
Posty: 1001
Rejestracja: 20 lis 2017, 21:48
Lokalizacja: RJA
Drukarka: Prusa MK4, P1S AMS
x 182

Re: MMU 3

Post autor: artur_n »

malyhenio1 pisze: 09 lip 2024, 18:02 W MMMU 2 jest STM32F030 co do driwera to nie wiem, a w MMU3 Atmega 32 U i TMC 2209
Mordo ja nie wiem co i z czym ale ja w MMU2S mam MEGA32U4 i TMC2130.
Ori z Prusy jak coś!
Awatar użytkownika
Igor
Postów w temacie: 32
Posty: 634
Rejestracja: 05 mar 2020, 23:12
Lokalizacja: Kociewie
Drukarka: Prusa Mk3 i "rzeźby"
x 233
Kontakt:

Re: MMU 3

Post autor: Igor »

W klonie dwójki z namalowaną owieczką, te same graty.

Rok z okładem już chłopie kombinujesz ja to ogarnąć, byle nie sprawdzoną drogą i oczekujesz w tym pomocy, jeszcze skąpo dzieląc się szczegółami. To już zakrawa na trolling. W temacie "Henio próbuje ulepiić MMU" ode mnie to już wszystko.
Złote zasady: 1. You get what you paid for 2. Works? Don't fix! 3.Tanie okaże się najdroższe 4. Nie zoptymalizujesz procesu, którego nie rozumiesz 5. Konserwuj, nie czekaj aż padnie do reszty
Awatar użytkownika
artur_n
Postów w temacie: 10
Posty: 1001
Rejestracja: 20 lis 2017, 21:48
Lokalizacja: RJA
Drukarka: Prusa MK4, P1S AMS
x 182

Re: MMU 3

Post autor: artur_n »

Zeznania się nie zgadzają. Sędzia zarządza:
- wyślij zdjęcie płyty.
EG-SPOON
Postów w temacie: 12
Posty: 75
Rejestracja: 03 sie 2017, 06:29
Lokalizacja: xxx
x 11

Re: MMU 3

Post autor: EG-SPOON »

artur_n pisze: 09 lip 2024, 18:04
malyhenio1 pisze: 09 lip 2024, 18:02 W MMMU 2 jest STM32F030 co do driwera to nie wiem, a w MMU3 Atmega 32 U i TMC 2209
Mordo ja nie wiem co i z czym ale ja w MMU2S mam MEGA32U4 i TMC2130.
Ori z Prusy jak coś!
Też mam MEGA32U4 , reszty nie widzę bo jest zamontowana w Ultimulti. Ponoć to oryginał MMU2S.

Jeszcze nie miałem okazji tego podłączyć, ale przy okazji zapytam, czy do wgrania firmware trzeba odpinać wszystko od płytki ?
Awatar użytkownika
fyme
Postów w temacie: 80
Posty: 458
Rejestracja: 06 sty 2021, 15:50
Drukarka: Prusa MK3s+
x 585

Re: MMU 3

Post autor: fyme »

Ja wgrywałem soft na obu mmu podpiętych do drukarek na gotowo.
Teraz na jednym mmu mam łatwiej bo jest spięte z mk3.5 a tam soft do drukarki wgrywa przy okazji soft do mmu i to bez podpinania przewodów. W drugim z mk3s wgrywam klasycznie po kablu.
EG-SPOON
EG-SPOON
Postów w temacie: 12
Posty: 75
Rejestracja: 03 sie 2017, 06:29
Lokalizacja: xxx
x 11

Re: MMU 3

Post autor: EG-SPOON »

To dobrze, dzięki. Kolega pare postów wcześniej namącił mi w głowie :P
EG-SPOON
Postów w temacie: 12
Posty: 75
Rejestracja: 03 sie 2017, 06:29
Lokalizacja: xxx
x 11

Re: MMU 3

Post autor: EG-SPOON »

Ostatnio na jednej z grup na FB ktoś zamieścił interesujący mod do Idlera MMU3, co sądzicie o tym ?

https://www.printables.com/pl/model/893656/comments

Jest wersja dla Ori MMU3 i Ultimultli.
fyme
ODPOWIEDZ

Wróć do „Prusa i3”