MK3 ->> Upgrade do MK4

Wyłącznie Prusa i3 - oryginał i klony
Awatar użytkownika
fyme
Postów w temacie: 20
Posty: 458
Rejestracja: 06 sty 2021, 15:50
Drukarka: Prusa MK3s+
x 586

MK3 ->> Upgrade do MK4

Post autor: fyme »

Upgrejd do mk3.5 wraz z przewodem do mmu3 dotarł. Zobaczymy co to warte jak tylko znajdę trochę czasu by przezbroić drukarkę 😅
Załączniki
IMG20240328202639.jpg
Kopytko, PrzemoS
Awatar użytkownika
malyhenio1
Postów w temacie: 6
Posty: 715
Rejestracja: 30 lip 2016, 14:31
x 41

Re: MMU 3

Post autor: malyhenio1 »

Zrób jakiś bulidblog.
Awatar użytkownika
Darkman
Postów w temacie: 3
Posty: 61
Rejestracja: 10 maja 2020, 22:26
Lokalizacja: Thorn
Drukarka: Prusa i3 MK3S+ MMU3
x 40

Re: MMU 3

Post autor: Darkman »

fyme pisze: 28 mar 2024, 20:28 Upgrejd do mk3.5 wraz z przewodem do mmu3 dotarł. Zobaczymy co to warte jak tylko znajdę trochę czasu by przezbroić drukarkę 😅
Opłaca się? Też się zastanawiam... ;)
W sumie to chciałem do 3,9 lub nawet Mk4 ale podobno MMU nie chce współpracować.
Awatar użytkownika
fyme
Postów w temacie: 20
Posty: 458
Rejestracja: 06 sty 2021, 15:50
Drukarka: Prusa MK3s+
x 586

Re: MMU 3

Post autor: fyme »

Jeszcze nie wiem. Za to upgrejd do 3.5 działa z mmu. Upgrejd do 3.9 ekonomicznie się nie kalkuluje wg mnie. To już bym chyba dołożył do nowej mk4.
Awatar użytkownika
malyhenio1
Postów w temacie: 6
Posty: 715
Rejestracja: 30 lip 2016, 14:31
x 41

Re: MMU 3

Post autor: malyhenio1 »

(Upgrejd do 3.9) na czym to polega ?
Awatar użytkownika
arek
Postów w temacie: 2
Posty: 200
Rejestracja: 27 kwie 2016, 13:45
Lokalizacja: PL
x 63

Re: MMU 3

Post autor: arek »

Darkman pisze: 29 mar 2024, 10:59 W sumie to chciałem do 3,9 lub nawet Mk4 ale podobno MMU nie chce współpracować.
https://github.com/prusa3d/Prusa-Firmwa ... v6.0.0-RC1

już może chcieć nieco bardziej
Awatar użytkownika
fyme
Postów w temacie: 20
Posty: 458
Rejestracja: 06 sty 2021, 15:50
Drukarka: Prusa MK3s+
x 586

Re: MMU 3

Post autor: fyme »

malyhenio1 pisze: 29 mar 2024, 12:05 (Upgrejd do 3.9) na czym to polega ?
To taka Prusa mk4 tylko ze starymi silnikami krokowymi.
Awatar użytkownika
Darkman
Postów w temacie: 3
Posty: 61
Rejestracja: 10 maja 2020, 22:26
Lokalizacja: Thorn
Drukarka: Prusa i3 MK3S+ MMU3
x 40

Re: MMU 3

Post autor: Darkman »

fyme pisze: 29 mar 2024, 11:39 Upgrejd do 3.9 ekonomicznie się nie kalkuluje wg mnie. To już bym chyba dołożył do nowej mk4.
Prawda? Tam jest "tylko" różnica w silnikach. ;)
arek pisze: 29 mar 2024, 12:48
Darkman pisze: 29 mar 2024, 10:59 W sumie to chciałem do 3,9 lub nawet Mk4 ale podobno MMU nie chce współpracować.
https://github.com/prusa3d/Prusa-Firmwa ... v6.0.0-RC1

już może chcieć nieco bardziej
Jakiś czas temu czytałem, że nie bardzo wiedzą czemu kiepsko działa MMU przy Mk4. Do tego taki zestaw generuje jakiś błąd z przesuwaniem warstw. Czyżby już to naprawili?
Rozmawiałem z supportem, narazie (dane z przed 2-3 tygodni) przez to nie rozsyłają MMU3 do Mk4. W sumie dlatego nie zamawiałem jeszcze abgrejda (up do Mk4 w koszyczku leży i czeka cierpliwie ;) )
Muszę znów powęszyć w temacie. :D
Awatar użytkownika
Kopytko
Zasłużony
Postów w temacie: 1
Posty: 3464
Rejestracja: 19 kwie 2016, 11:27
Lokalizacja: Oleśnica
Drukarka: P3Steel v4.00
x 574

Re: MMU 3

Post autor: Kopytko »

Silniki chyba najwięcej tu też dają z przejściem na 400 kroków. Tracimy troche na sile ale rośnie szczegółowość i niweluje prązki.


@dziobu wydziel temat może na MK3-->> Upgrade do MK4 :)
od posta"fyme" "Post autor: fyme » 28 mar 2024, 20:28"

edit.
Jest.
fyme
:arrow: Pozdrawiam Patryk.
Aktualne drukarki :
:idea: Prusa i3 w wersji p3steel v1.00 :idea: Prusa i3 2 wersji p3steel v4.00 long :idea: Replicator 1 by CTC :idea: Delta Kossel :idea: UM2+extended
W budowie : COSIEK 70x70x70 :devil:
Awatar użytkownika
malyhenio1
Postów w temacie: 6
Posty: 715
Rejestracja: 30 lip 2016, 14:31
x 41

Re: MMU 3

Post autor: malyhenio1 »

TradRack
ODPOWIEDZ

Wróć do „Prusa i3”