Strona 1 z 1

MK3 ->> Upgrade do MK4

: 28 mar 2024, 20:28
autor: fyme
Upgrejd do mk3.5 wraz z przewodem do mmu3 dotarł. Zobaczymy co to warte jak tylko znajdę trochę czasu by przezbroić drukarkę 😅

Re: MMU 3

: 28 mar 2024, 22:32
autor: malyhenio1
Zrób jakiś bulidblog.

Re: MMU 3

: 29 mar 2024, 10:59
autor: Darkman
fyme pisze: 28 mar 2024, 20:28 Upgrejd do mk3.5 wraz z przewodem do mmu3 dotarł. Zobaczymy co to warte jak tylko znajdę trochę czasu by przezbroić drukarkę 😅
Opłaca się? Też się zastanawiam... ;)
W sumie to chciałem do 3,9 lub nawet Mk4 ale podobno MMU nie chce współpracować.

Re: MMU 3

: 29 mar 2024, 11:39
autor: fyme
Jeszcze nie wiem. Za to upgrejd do 3.5 działa z mmu. Upgrejd do 3.9 ekonomicznie się nie kalkuluje wg mnie. To już bym chyba dołożył do nowej mk4.

Re: MMU 3

: 29 mar 2024, 12:05
autor: malyhenio1
(Upgrejd do 3.9) na czym to polega ?

Re: MMU 3

: 29 mar 2024, 12:48
autor: arek
Darkman pisze: 29 mar 2024, 10:59 W sumie to chciałem do 3,9 lub nawet Mk4 ale podobno MMU nie chce współpracować.
https://github.com/prusa3d/Prusa-Firmwa ... v6.0.0-RC1

już może chcieć nieco bardziej

Re: MMU 3

: 29 mar 2024, 13:13
autor: fyme
malyhenio1 pisze: 29 mar 2024, 12:05 (Upgrejd do 3.9) na czym to polega ?
To taka Prusa mk4 tylko ze starymi silnikami krokowymi.

Re: MMU 3

: 29 mar 2024, 13:42
autor: Darkman
fyme pisze: 29 mar 2024, 11:39 Upgrejd do 3.9 ekonomicznie się nie kalkuluje wg mnie. To już bym chyba dołożył do nowej mk4.
Prawda? Tam jest "tylko" różnica w silnikach. ;)
arek pisze: 29 mar 2024, 12:48
Darkman pisze: 29 mar 2024, 10:59 W sumie to chciałem do 3,9 lub nawet Mk4 ale podobno MMU nie chce współpracować.
https://github.com/prusa3d/Prusa-Firmwa ... v6.0.0-RC1

już może chcieć nieco bardziej
Jakiś czas temu czytałem, że nie bardzo wiedzą czemu kiepsko działa MMU przy Mk4. Do tego taki zestaw generuje jakiś błąd z przesuwaniem warstw. Czyżby już to naprawili?
Rozmawiałem z supportem, narazie (dane z przed 2-3 tygodni) przez to nie rozsyłają MMU3 do Mk4. W sumie dlatego nie zamawiałem jeszcze abgrejda (up do Mk4 w koszyczku leży i czeka cierpliwie ;) )
Muszę znów powęszyć w temacie. :D

Re: MMU 3

: 29 mar 2024, 14:04
autor: Kopytko
Silniki chyba najwięcej tu też dają z przejściem na 400 kroków. Tracimy troche na sile ale rośnie szczegółowość i niweluje prązki.


@dziobu wydziel temat może na MK3-->> Upgrade do MK4 :)
od posta"fyme" "Post autor: fyme » 28 mar 2024, 20:28"

edit.
Jest.

Re: MMU 3

: 29 mar 2024, 14:24
autor: malyhenio1
TradRack

Re: MK3 ->> Upgrade do MK4

: 30 mar 2024, 14:35
autor: Darkman
Btw, a jest aktualizacja z Mk3,5 do Mk4?
Tak sobie przypomniałem, że na samym początku zastanawiałem się nad opcją abgrejdu do Mk3,5 (tu jest chyba najwięcej zmian w stosunku do Mk3s, oczywiście poza samą Mk4 :D ), potem ewentualne rozszerzenie do Mk4. Niestety, nigdzie nie znalazłem takiej możliwości (support pisał, że jak narazie mają tylko całe pakiety od Mk3s), i dlatego rozważałem od razu przesiadkę na Mk4. Tu niestety zaważyły uwczesne problemy z MMU3.
Zmieniło się może cioś w tym względzie? Wiecie może?

Re: MK3 ->> Upgrade do MK4

: 30 mar 2024, 15:08
autor: morf
Szczerze to imho cenowo lepiej kupić MK4 i sprzedać mk3.
Oczywiście subiektywne ale masz wtedy nowa drukarkę jakby nie patrzeć

Re: MK3 ->> Upgrade do MK4

: 30 mar 2024, 16:24
autor: JGFTW
Usiłuję zrozumieć po co brać te upgrady (MK3.5, MK3.9, MK4)?

Jaki jest zysk z ulepszania Prusy MK3S/+?

Będzie szybciej? Te dwa razy szybciej w opisie zestawu MK3.5 (chyba tylko przez zmianę płytki 32bit zamiast 8bit) to trochę słabo, bo czemu nie przyspieszyć klipperem albo większą dyszą (0.6mm zamiast 0.4mm)?

Będzie lepsza jakość? Skoro na MK3 były widoczne VFA to czemu nie wymienić po prostu silników (3 silniki nie będą kosztowały majątku?
Niby co wymiana płytki miałaby ulepszyć pod względem jakości?

(szczególnie te pytania kieruję patrząc na kity MK3.5, MK3.9)

Nowy Ekstruder (nextruder ;) ) w kitach MK3.9 i MK4 ma sporo sensu, ale czy nie lepszy byłby jakiś inny? ewentualnie zakup podzespołów ze strony prusy i jego wymiana?

Zastanawiam się też na kosztem-zyskiem tych kitów;
Za najtańszy kit (1.2k) można kupić nową drukarkę, która będzie szybsza i będzie miała wszystkie te funkcję jak prusa MK3/MK3.5 np Ender 3 v3 KE na klipperze, a tak dostajesz trochę części to lekkiego ulepszenia 7letniej konstrukcji. Im droższe kity tym można kupić lepsze sprzęty albo więcej (na przykład dwie kolejne drukarki).
Czy te kity dadzą tak dużo, że lepiej je kupić niż na własną rękę przerabiać sprzęt (dodać klippera, ulepszyć ekstruder i wymienić płytkę wraz z silnikami)?

Ja rozumiem, że takie hobby, ale jestem ciekawy jak przekonujecie siebie i innych, że to jest warte zakupu? ;)

Re: MK3 ->> Upgrade do MK4

: 30 mar 2024, 17:17
autor: fyme
Ja nie muszę przekonywać siebie czy innych :)
Ciekawy byłem to wziąłem sobie upgrejd do 3.5 i tyle. Fakt, za tą samą kaskę mogłem mieć bambulab a1 mini z tym że lubię sobie podłubać to finalnie kupiłem worek części. Czy było warto? Jeszcze nie wiem, złożę, przedrukuję trochę plastiku i będę wiedział :DD

Re: MK3 ->> Upgrade do MK4

: 30 mar 2024, 18:58
autor: morf
Słuchaj, pamiętaj że najważniejsze żebyś Ty był zadowolony a nie całe forum:-)

Re: MK3 ->> Upgrade do MK4

: 30 mar 2024, 20:05
autor: JGFTW
Jesteś idealnym konsumentem, który kupuję pod wpływem impulsu, a może nawet bezrefleksyjnie tylko dla zaspokojenia ciekawości ;) ... i nie bierz tego do siebie jako atak, kupiłeś, bo chciałeś to tyle i ja to szanuję, a sam nie jestem lepszy, bo też tak kupuję ;)

Jednak po prostu chciałem zapytać, bo nie widzę wartości w tych kitach i zastanawiam się co przeoczyłem?
Więc jak ktoś napiszę dlaczego kupił, nawet jeżeli napiszę, że kupił to kupił i nie ma co drążyć tematu to ja nie mam zamiaru mu tego obrzydzać ;)

Pochwal się wnioskami jak potestujesz i jak będzie działać lepiej to super, a jak nie to przynajmniej czegoś się dowiedziałeś ;)

Re: MK3 ->> Upgrade do MK4

: 30 mar 2024, 20:08
autor: TDI-CAD
Też mnie korci ten update do MKS 3.5 cenowo wygląda ok. Napisz jak to się sprawuje.
fyme pisze: 30 mar 2024, 17:17 Ja nie muszę przekonywać siebie czy innych :)
Ciekawy byłem to wziąłem sobie upgrejd do 3.5 i tyle. Fakt, za tą samą kaskę mogłem mieć bambulab a1 mini z tym że lubię sobie podłubać to finalnie kupiłem worek części. Czy było warto? Jeszcze nie wiem, złożę, przedrukuję trochę plastiku i będę wiedział :DD

Re: MK3 ->> Upgrade do MK4

: 30 mar 2024, 20:56
autor: fyme
Coś tam zacząłem dłubać choć moja ścieżka aktualizacji przez zastosowane wcześniej mody będzie zdziebko inna ;)
Musze poprzedłużać przewód PE i power panic bo zasilacz mam 1,5 metra niżej niż drukarka.

Odnośnie sensu zakupu to czysta ciekawość, a jak. Fajnie będzie popatrzeć że stara leciwa Prusa drukuje szybciej, do tego podpięta do neta choć dla mnie w sumie gadżet bo i tak latam co chwilę do drukarki i zmieniam filamenty. Do tego mam do Prusy zaufanie. Drukuje w nocy, drukuje jak jestem w pracy i jak coś się wysypie to się po prostu wyłącza z komunikatem o błędzie.
No i podoba mi się że po tylu latach jednak nadal jest wspierana, nie to co choćby Creality gdzie podczas premiery jednej drukarki w zanadrzu szykowane są 4 kolejne i równie szybko zapominanie co poprzednie. Takie Xiaomi :D Póki mieli jeden model telefonu to dbali o MIUI a teraz mają wszystko w nosie a soft rozlazi się w szwach (wiem o czym pisze bo byłem z MIUI od wersji 2 a teraz mam OPPO bo to się już w wersji od Xiaomi nie spina)

Aaaa i wniosek pierwszy. Strasznie ciasna ta nowa obudowa. Muszę pomyśleć nad czymś większym bo układanie przewodów to będzie dramat.

PS: no i nie taki ze mnie znowu bezmyslny konsumpcjonista :DD drugą Prusę złożyłem sam a nie kupiłem od Prusy oszczędzając gdzie mogłem. Mmu3 zamówiłem ale tak się ociagali że finalnie anulowałem zakup i kupiłem mmu2 za trochę ponad połowę ceny nowego mmu3 i przezbroiłem ;)

Re: MK3 ->> Upgrade do MK4

: 30 mar 2024, 21:26
autor: malyhenio1
To płyta od MK4 Prusy?

Re: MK3 ->> Upgrade do MK4

: 30 mar 2024, 21:30
autor: TDI-CAD
Tak, to ta sama płyta co w MK4. Jak składałem MK4 to nie zauważyłem aby przewody jakoś specjalnie było ciężko ułożyć. Są dość mocno zintegrowane. Nie wiem jak jest w upgrejdzie, ale przypuszczam, że to te same przewody.

Re: MK3 ->> Upgrade do MK4

: 30 mar 2024, 21:45
autor: fyme
Pewnie te same z tym że tu jest jeszcze garść przejściówek aby można było podłączyć stare przewody do nowej płyty. Każda przejściówka to kawałek wiązki przewodów i kostki po obu stronach.

Re: MK3 ->> Upgrade do MK4

: 31 mar 2024, 10:27
autor: EG-SPOON
Tak wyglada obudowa MK3.5 po ułożeniu kabli. pewnie można by to bardziej elegancko zrobić, ale ja nie umię :crazy:

Re: MK3 ->> Upgrade do MK4

: 31 mar 2024, 20:03
autor: artur_n
Nowy firmware 6.0.0 RC1 wprowadza macany ekran i kilka innych zmian i ficzerów.

Re: MK3 ->> Upgrade do MK4

: 01 kwie 2024, 19:37
autor: fyme
Jakby ktoś z rozpędu tak jak ja nie podpiął nowego przewodu PE bo np mu nie sięga do zasilacza to niech lepiej nie uruchamia testów po upgrejdzie bo Prusa nie przejdzie testów grzałek. I zakomunikuje to ostrzeżeniem o uszkodzonych przewodach grzałki lub termistora hotendu co jest oczywiście bzdurą. Diagnoza zajęła mi trochę czasu i nerwów :shock2:
W końcu wydłubalem zasilacz spod szafki i podpiąłem wszystko na krótko. I działa :crazy:

Re: MK3 ->> Upgrade do MK4

: 02 kwie 2024, 06:20
autor: EG-SPOON
Działa z Bondtechem ?

Re: MK3 ->> Upgrade do MK4

: 02 kwie 2024, 07:24
autor: fyme
Działa. Zmieniłem tylko liczbę kroków na 830 i wysokość osi Z na 208 mm bo nie przechodziła auto testu w menu eksperymentalnym i działa 🙂

Re: MK3 ->> Upgrade do MK4

: 02 kwie 2024, 07:50
autor: malyhenio1
Czyli udate do MK4 ma 2 takie same płyty, jedna do drukarki, druga do MMU ?

Re: MK3 ->> Upgrade do MK4

: 02 kwie 2024, 07:59
autor: fyme
Mmu to oddzielny twór. Ma swoją płytkę.

Re: MK3 ->> Upgrade do MK4

: 02 kwie 2024, 19:11
autor: fyme
Jak to zap.... 😱

Re: MK3 ->> Upgrade do MK4

: 02 kwie 2024, 21:03
autor: Igor
MK3s+ po dodaniu Volcano CHT 0.5mm i skarpety również zapiernicza. Ponaddwukrotnie szybciej od oryginału. Najtańszy i najbardziej dodający kopa "tuning". Nie bardzo wiem co by w tej konstrukcji miał przyśpieszyć Klipper. Tu mechanika ogranicza. Płyta się wyrabia i przy wyższych prędkościach tylko ekstruder nie nadąża topić.

Re: MK3 ->> Upgrade do MK4

: 03 kwie 2024, 06:03
autor: EG-SPOON
fyme pisze: 02 kwie 2024, 07:24 Działa. Zmieniłem tylko liczbę kroków na 830 i wysokość osi Z na 208 mm bo nie przechodziła auto testu w menu eksperymentalnym i działa 🙂
Nie wchodziłem jeszcze do menu experymentalnego. Jest tam kalibracja XYZ, jak to było w MK3S, czy to już całkiem porzucili ?

Re: MK3 ->> Upgrade do MK4

: 03 kwie 2024, 10:06
autor: fyme
Nie zwróciłem uwagi :sorry:
Sprawdzę jak wrócę z roboty.

Re: MK3 ->> Upgrade do MK4

: 03 kwie 2024, 12:19
autor: malyhenio1
Nadal jest problem, bo to dedykowane nie do każdej drukarki, nie umiem tego ogarnąć, ale może ktoś, bo już to wymyślili , ogranie uniwersalne MMU.
Nie mam tu specjalisty od pisania programów, np. na atmela 328 (Arduino uno i CNC Shields) ?

Re: MK3 ->> Upgrade do MK4

: 03 kwie 2024, 17:49
autor: fyme
EG-SPOON pisze: 03 kwie 2024, 06:03
fyme pisze: 02 kwie 2024, 07:24 Działa. Zmieniłem tylko liczbę kroków na 830 i wysokość osi Z na 208 mm bo nie przechodziła auto testu w menu eksperymentalnym i działa 🙂
Nie wchodziłem jeszcze do menu experymentalnego. Jest tam kalibracja XYZ, jak to było w MK3S, czy to już całkiem porzucili ?
Za wiele to tam nie ma

Re: MK3 ->> Upgrade do MK4

: 03 kwie 2024, 20:47
autor: EG-SPOON
fyme pisze: 03 kwie 2024, 17:49
EG-SPOON pisze: 03 kwie 2024, 06:03
fyme pisze: 02 kwie 2024, 07:24 Działa. Zmieniłem tylko liczbę kroków na 830 i wysokość osi Z na 208 mm bo nie przechodziła auto testu w menu eksperymentalnym i działa 🙂
Nie wchodziłem jeszcze do menu experymentalnego. Jest tam kalibracja XYZ, jak to było w MK3S, czy to już całkiem porzucili ?
Za wiele to tam nie ma
Dzięki. Ciekawe, o co chodzi z tym wentylatorem w tym menu. U mnie był problem z wentylatorem druku, nie przechodził testu, wiec zamówiłem nowy, a ten też nie przeszedł. Poluzowałem delikatnie śrubki mocowania i test zaliczony. Może to jest opcja, w razie błędu podczas testu ?

Re: MK3 ->> Upgrade do MK4

: 03 kwie 2024, 20:56
autor: fyme
U mnie też dostałem błąd bo miałem zamiennie założonego sunona. Przełożyłem stery oryginał od Noctua i test zaliczył. Zostawiłem więc jak jest.

Re: MK3 ->> Upgrade do MK4

: 03 kwie 2024, 21:30
autor: Jarewa
Sygnałowy PWM był niezgodny czyli informacja zwrotna wentylatora o osiągniętych obrotach wentylatora, przykręcając go mocniej wykrzywiłeś podstawę i nie osiągał prawidłowych obrotów.

Re: MK3 ->> Upgrade do MK4

: 05 kwie 2024, 21:49
autor: tomo
Dobiłeś już na nowym firmware faktu że brakuje informacji o tym za ile godzin zmiana filamentu? ;)
To było moje największe zdziwienie po zakupie MK4. Brak funkcjonalności zmiany koloru. No idzie z tym żyć,
i czekać tylko aż dodadzą w nowej wersji firmware.

Re: MK3 ->> Upgrade do MK4

: 05 kwie 2024, 22:38
autor: fyme
Zauważyłem. Na szczęście mam drugą prusę z mmu bez upgrejdu póki co więc kolorowe druki idą w większości na niej. Długo biłem się z myślami którą wersję przezbroić. Założenie było takie że upgrejd pójdzie pod tą z mmu ale zachowawczo dałem do drugiej. Tak na wszelki wypadek i jeszcze nie wiem czy dobrze zrobiłem 😁

Re: MK3 ->> Upgrade do MK4

: 09 lip 2024, 21:14
autor: EG-SPOON
Mam pytanie do posiadaczy MK3.5. Nie pogorszyła wam się jakość druku na zwisach po aktualizacji MK3S do MK3.5 ?
Na MK3S nie miałem żadnego problemu, a na MK3.5 zauważyłem podwijanie wydruku właśnie na zwisach, ale od tyłu drukarki.
Drukuje przeważnie z PETG i nigdy wczesniej nie miałem z tym problemu,
Myślę że to ma związek z tym kontrolowaniem wentylatorów. Odkąd ma te aktualizacje, już kilka razy miałem komunikat o awarii wentylatora wydruku. Zmieniłem wentylator na nowy oryginał Prusy i tak kilka razy ten błąd się pojawił. Wentylator wisi dosłownie na włosku, by nie zniekształciło obudowy. Moim zdaniem wentylator jest spowalniany przez sterowanie.
Testuje teraz różne ustawienia, zwiększenie obrotów, mniejsze prędkości na zwisach. Trochę to pomaga, ale zwiekszenie nadmuchu na PETG to chyba niezbyt dobry pomysł.
Ciekaw jestem Waszych opini na ten temat.

Re: MK3 ->> Upgrade do MK4

: 09 lip 2024, 22:02
autor: Igor
EG-SPOON pisze: 09 lip 2024, 21:14 zauważyłem podwijanie wydruku właśnie na zwisach, ale od tyłu drukarki.
Chłodzenie w Prusakach nie jest najlepsze ale zawsze są lepsze nawiewy które wystarczy wydrukowac i zasilać oryginalnym wiatrakiem. W Mk3 też miałem problem z obwisami na PETG. Ale zaznaczę że dyszę 0.4 i drukowanie z prędkością mniejszą niż max wydajność ekstrudera z Volcano, porzucilem dawno temu.

Re: MK3 ->> Upgrade do MK4

: 10 lip 2024, 11:54
autor: fyme
EG-SPOON pisze: 09 lip 2024, 21:14 Mam pytanie do posiadaczy MK3.5. Nie pogorszyła wam się jakość druku na zwisach po aktualizacji MK3S do MK3.5 ?
Na MK3S nie miałem żadnego problemu, a na MK3.5 zauważyłem podwijanie wydruku właśnie na zwisach, ale od tyłu drukarki.
Drukuje przeważnie z PETG i nigdy wczesniej nie miałem z tym problemu,
Myślę że to ma związek z tym kontrolowaniem wentylatorów. Odkąd ma te aktualizacje, już kilka razy miałem komunikat o awarii wentylatora wydruku. Zmieniłem wentylator na nowy oryginał Prusy i tak kilka razy ten błąd się pojawił. Wentylator wisi dosłownie na włosku, by nie zniekształciło obudowy. Moim zdaniem wentylator jest spowalniany przez sterowanie.
Testuje teraz różne ustawienia, zwiększenie obrotów, mniejsze prędkości na zwisach. Trochę to pomaga, ale zwiekszenie nadmuchu na PETG to chyba niezbyt dobry pomysł.
Ciekaw jestem Waszych opini na ten temat.
Trzeba trochę innego podejścia do druku. Dla przykładu druk z Prusamentu. Warstwa 0,15, cztery obrysy i wypełnienie 20 %. Ten sam g-code i druk jednego detalu po drugim. Jedyna zmiana to ręcznie zbiłem temperaturę druku od drugiej warstwy z standardowych 90 stopni (ustawienia dla Prusamentu) do 80. Już widać różnicę. Nie jest jeszcze idealnie ale już akceptowalnie a to tylko obniżenie temperatury stołu.

Re: MK3 ->> Upgrade do MK4

: 10 lip 2024, 12:19
autor: EG-SPOON
Na to już wpadłem, również Prusament PETG. Ustawiłem na stałe temperaturę stołu na 80 i jest dużo lepiej, ale jeszcze nie do końca. Testuję teraz dynamiczne prędkości na zwisach i dynamicznie ustawienia nadmuchu na zwisach. Jest dużo lepiej, ale jeszcze mi jedną stronę podwija. Szukam przy okazji dobry nadmuch do extrudera.

Re: MK3 ->> Upgrade do MK4

: 10 lip 2024, 19:17
autor: fyme
Coś takiego znalazłem. https://www.thingiverse.com/thing:4056642
Druknę i założę z ciekawości. Jest też wersja pod ekstruder Prusy. https://www.thingiverse.com/thing:4462801

Re: MK3 ->> Upgrade do MK4

: 11 lip 2024, 05:58
autor: EG-SPOON
Jestem ciekaw efektów. Ja narazie drukuję na standartowym extruderze prusy, chcę ładnie wydrukować wszystkie plastiki do ramy Bear, a poźniej przesiadka na Bondtecha.

Re: MK3 ->> Upgrade do MK4

: 14 lip 2024, 14:25
autor: EG-SPOON
Chyba problem rozwiązany. Tak się przypadkowo złożyło, że po aktualizacji drukarka wylądowała w nowej szafce. Wcześniej była w szafce Rack, która nie jest zbyt szczelna. Nowa jest dużo bardziej szczelna. Wydrukowałem ten sam element na drukarce postawionej na komodzie i różnica jest ogromna. Drukuje tak, jak ma być. Próbowałem też drukować przy otwartych drzwiach, ale nadal jest problem z tyłem. Teraz mam dylemat, bo drukuję przeważnie z PETG, szafkę przygotowywałem pod MMU3 i nie wiem co mam robić, czy wycinać otwory wentylacyjne w szafce. Z tego co widziałem, Fyme też ma szczelne szafki. Jak sobie radzicie w takich przypadkach ?

Re: MK3 ->> Upgrade do MK4

: 14 lip 2024, 14:34
autor: fyme
U mnie szczelnie bo szafka wciśnięta między 3 ściany. Z tego powodu nie ma u mnie szans na dodatkową wentylację. Założyłem więc set 2 turbin i tak sobie testuje czy mi druków ze stołu nie zwiewa :D

Re: MK3 ->> Upgrade do MK4

: 18 lip 2024, 05:51
autor: EG-SPOON
fyme pisze: 14 lip 2024, 14:34 U mnie szczelnie bo szafka wciśnięta między 3 ściany. Z tego powodu nie ma u mnie szans na dodatkową wentylację. Założyłem więc set 2 turbin i tak sobie testuje czy mi druków ze stołu nie zwiewa :D
No i jak sprawują się te turbiny ? Czy wywala błąd testu wentylatora po uruchomieniu z dwoma turbinami ?

Re: MK3 ->> Upgrade do MK4

: 18 lip 2024, 07:18
autor: fyme
Działają jak złoto. Nic złego się nie dzieje. Druk idzie normalnie tylko hałas wzrósł ;)
Żadnych błędów podczas startu czy druku.

Re: MK3 ->> Upgrade do MK4

: 18 lip 2024, 09:59
autor: arek
Self test też przechodzi?

Re: MK3 ->> Upgrade do MK4

: 18 lip 2024, 10:58
autor: EG-SPOON
Super. Zamówiłem dwa wentylatory, bo mnie to denerwuje 😈

Re: MK3 ->> Upgrade do MK4

: 18 lip 2024, 10:58
autor: fyme
A nie sprawdzałem selftestu. Miałem zrobiony wcześniej to nie kusiłem losu :D
A tak to wygląda.

Re: MK3 ->> Upgrade do MK4

: 18 lip 2024, 17:16
autor: EG-SPOON
Super. A podzielisz się jeszcze informacją, jaką masz kostkę do zasilacza. Widziałem na zdjęciu kiedyś, przypominała jakąś samochodową. Mam kupione pojedyncze kostki XT30 XT60, ale średnio mi się podoba ten pomysł.

Re: MK3 ->> Upgrade do MK4

: 18 lip 2024, 17:44
autor: fyme
Mam 6cio polowe złącze samochodowe Tyco. Wrócę do domu to wrzucę fotki. Na kostkach są numery katalogowe jak dobrze kojarzę. Ale do tego trzeba mieć jeszcze piny męskie i żeńskie. No i praska do pinów by się przydała.