Fajne, skąd projekt?
Nowoczesność w domu i zagrodzie, czyli co dziś pożytecznego wydrukowałeś?
Re: Nowoczesność w domu i zagrodzie, czyli co dziś pożytecznego wydrukowałeś?
Oslona łańcucha do mini piły z ali.
Petg sunlu, wydruk vase mode 0.8mm.
Igor, emartinelli, morf
- @GUTEK@
- Drukarz
- Postów w temacie: 43
- Drukarka: FF Dreamer, CR-10
- x 842
- Kontakt:
Tylko pamiętaj, żeby regularnie w niej smarować łańcuch. Bo jeśli to ten model co myślę, to chińczyk nie wpadł na to, żeby dorobić smarowanie i zaraz leci prowadnica.
-
- Postów w temacie: 5
- Drukarka: Photon MonoX,K1 Max
- x 30
Hej, z thingiversa, tylko dolne obcialem w Blenderze jakos o polowe czy do 1/3 wyskokosci.
https://www.thingiverse.com/thing:6284412
Anet A8 Coocher, Anet A6, ANycubic Photon Mono X, Creality K1 Max; ABS702, PLA, PETG, TPU, przeróżne żywice. https://www.thingiverse.com/loosac/designs
Przeróbka lampki z oświetlenia bezpośredniego na pośrednie z wykorzystaniem chinskiego modułu LED na 230V.
Miałem taką lampę, świecącą paskudnie po oczach: Zrobiłem takie szpejo, używając chińskiego modułu 230V przeznaczonego do plafonów, starej zarowki jako dawcy gwintu E27 i garści części drukowanych: Efekt: Na żywo jest bardzo spoko, przyjemne, rozproszone światło. Jedyny minus jest taki, że trochę prześwituje ten spod, ale prysnalem go właśnie dobrze kryjącym podkładem epoxy i potem pójdzie biały, powinno dać radę.
Kiedyś robiłem taki sam moduł do lampy nad stół i bez drukarki zajęło mi to masę czasu.
Miałem taką lampę, świecącą paskudnie po oczach: Zrobiłem takie szpejo, używając chińskiego modułu 230V przeznaczonego do plafonów, starej zarowki jako dawcy gwintu E27 i garści części drukowanych: Efekt: Na żywo jest bardzo spoko, przyjemne, rozproszone światło. Jedyny minus jest taki, że trochę prześwituje ten spod, ale prysnalem go właśnie dobrze kryjącym podkładem epoxy i potem pójdzie biały, powinno dać radę.
Kiedyś robiłem taki sam moduł do lampy nad stół i bez drukarki zajęło mi to masę czasu.
morf, Adinfo, roman, emartinelli, cyfron, dziobu, wiesioo, panWiadr0, aaannnd, Andrzej_W, WillingMagic, kapi, sagittario
- Orzel
- Postów w temacie: 17
- Drukarka: prusa xl 2t, mk3+
- x 70
Obudowa do drukareczki
JGFTW, fyme, Igor, WillingMagic, xpytonx
- cyfron
- Postów w temacie: 150
- Drukarka: na razie 7 sztuk :)
- x 405
Po 30 latach rozpadła się rączka w ulubionym nożu. Projekt we FreeCAD, wydruk PETG SUNLU.
fyme, Andrzej_W, Igor, Adinfo, emartinelli, Fest
A jak się sprawuje w zmywarce?
- dziobu
- Zasłużony
- Postów w temacie: 137
- Drukarka: ZMorph 2.0(S)
- x 6125
- Kontakt:
PET zmywarkę przeżywa.
Andrzej_W
Pozdrawiam
Paweł
Projekty: ELF | AVAT 01 | HotPlate-1
Drukarki: Flsun i3 Plus | Flsun G | Kossel | FF Dreamer | Monoprice MP Mini | Copymaster3D Pro 500 | AIO Robotics ZEUS | Zmorph 2.0 | Climber 7
Też fajne: Wydruki | Moje twory w 3D | Inne
Paweł
Drukarki: Flsun i3 Plus | Flsun G | Kossel | FF Dreamer | Monoprice MP Mini | Copymaster3D Pro 500 | AIO Robotics ZEUS | Zmorph 2.0 | Climber 7
Też fajne: Wydruki | Moje twory w 3D | Inne