Duet3d idle current dla motor Z

Czyli co i jak podłączyć żeby działało
Awatar użytkownika
morf
Posty: 512
Rejestracja: 17 sty 2017, 12:28
Drukarka: X3D XL
x 82

Duet3d idle current dla motor Z

Postautor: morf » 12 lip 2018, 12:28

Haj!
Pytanie ktoś wie jak ustawić niezależnie idle current dla silnika osi Z?
Muszę dać trochę większy bo mi stół opada jak się załączy idle.
W zasadzie pytanie czy idle time jest liczony niezależnie per oś czy dla całości?
Awatar użytkownika
dragonn
Zasłużony
Posty: 3486
Rejestracja: 12 gru 2016, 21:50
Lokalizacja: Opole
Drukarka: LUME
x 357

Re: Duet3d idle current dla motor Z

Postautor: dragonn » 12 lip 2018, 12:31

Dla całości niestety, nie ustawiasz po prostu jakieś strasznie małej wartości? Bo nie widzę problemu żeby pozostałe silniki dostałych trochę więcej. https://duet3d.dozuki.com/Wiki/Gcode#Se ... r_currents
LUME PRO - mody: E3D Lite6 w bowden + Titan, silniki 42BYGHM809
Awatar użytkownika
morf
Posty: 512
Rejestracja: 17 sty 2017, 12:28
Drukarka: X3D XL
x 82

Re: Duet3d idle current dla motor Z

Postautor: morf » 12 lip 2018, 12:35

No ok a jak tego idle time liczą dla całości też? tak na prawdę zastanawiam się czy w trakcie normalnie pracy kiedykolwiek trafię idle
Awatar użytkownika
dragonn
Zasłużony
Posty: 3486
Rejestracja: 12 gru 2016, 21:50
Lokalizacja: Opole
Drukarka: LUME
x 357

Re: Duet3d idle current dla motor Z

Postautor: dragonn » 12 lip 2018, 12:36

Tak też dla całości, ustaw po prostu ten prąd na tyle żeby Ci Z nie spadało, się nie przejmuj resztą.
morf
LUME PRO - mody: E3D Lite6 w bowden + Titan, silniki 42BYGHM809
Awatar użytkownika
morf
Posty: 512
Rejestracja: 17 sty 2017, 12:28
Drukarka: X3D XL
x 82

Re: Duet3d idle current dla motor Z

Postautor: morf » 12 lip 2018, 12:42

Spoko jak dla całości to nie ma problemu :)
Przez chwilę wydawało mi się że niezależnie per oś.
Dzięki

Wróć do „Elektronika sterująca, wyświetlacze”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 0 gości