Problem z otworami

Programy do przygotowywania modeli do druku – cięcia
Prosiaczek
Posty: 3
Rejestracja: 08 sie 2018, 10:50

Problem z otworami

Postautor: Prosiaczek » 08 sie 2018, 10:53

Witam mam problem z otworami w modelu ,które są zapełniane podczas wydruku.Jak temu można zaradzić?
Załączniki
Po.png
PO
Przed.png
PRZED
Awatar użytkownika
dragonn
Zasłużony
Posty: 3880
Rejestracja: 12 gru 2016, 21:50
Lokalizacja: Opole
Drukarka: LUME
x 420

Re: Problem z otworami

Postautor: dragonn » 08 sie 2018, 10:58

Wrzuć model tutaj, brzmi jak by miał błędy.
LUME PRO - mody: E3D Lite6 w bowden + Titan, silniki 42BYGHM809
Prosiaczek
Posty: 3
Rejestracja: 08 sie 2018, 10:50

Re: Problem z otworami

Postautor: Prosiaczek » 08 sie 2018, 11:18

Już rozwiązałem problem.Zrobiłem cienką warstwę na otworach pociągnąłem ją do podstawy. Otwory są już prawidłowe.To mój pierwszy model :).
Awatar użytkownika
dragonn
Zasłużony
Posty: 3880
Rejestracja: 12 gru 2016, 21:50
Lokalizacja: Opole
Drukarka: LUME
x 420

Re: Problem z otworami

Postautor: dragonn » 08 sie 2018, 11:20

Robisz pewnie w sketchup? Wrzuć model to Ci pewnie ktoś wyjaśni co robiłeś źle, warto się nauczyć robić to prawidłowo ;).
LUME PRO - mody: E3D Lite6 w bowden + Titan, silniki 42BYGHM809
Prosiaczek
Posty: 3
Rejestracja: 08 sie 2018, 10:50

Re: Problem z otworami

Postautor: Prosiaczek » 08 sie 2018, 11:59

Projektuje w 3dsMax
Projekt i sam model:)
https://megawrzuta.pl/download/dd68634d ... 91341.html
Awatar użytkownika
Artu
Posty: 1100
Rejestracja: 19 kwie 2016, 11:37
Lokalizacja: Winnica k/Pułtuska
Drukarka: Menda90
x 118

Re: Problem z otworami

Postautor: Artu » 08 sie 2018, 12:33

Projekt jest "dziurawy" :smile2:
Pozdrawiam, Artur
# Menda90 - wreszcie drukuje tak jak ja chcę :git: # Delta - się buduje :mrgreen: # I3 CORDOBESA - reinkarnacja w toku :smile2:
Moje wypociny na Thingiverse 8-)
tig33r
Posty: 325
Rejestracja: 15 lip 2017, 16:07
Drukarka: Hypercube Evolution
x 45

Re: Problem z otworami

Postautor: tig33r » 08 sie 2018, 12:40

Mały tip: wywal 3dsmax i zacznij pracować na programie inżynierskim, np. darmowy fusion od adobe.
SQ9KRD
Posty: 458
Rejestracja: 29 sty 2017, 10:00
Lokalizacja: Godów
Drukarka: XYZ PRO 1.0 3in1
x 65

Re: Problem z otworami

Postautor: SQ9KRD » 08 sie 2018, 12:49

tig33r pisze: np. darmowy fusion od adobe.

Jaki fusion masz na myśli ??
Drukarki:
Da Vinci 1.0 Pro 3in1 - dla ABS`u , AnyCubic I3 Mega - dla PLA ,Anycubiq Delta Kossel - Linear - dla zabawy
Ultimaker 2 ext - progress 65%
Awatar użytkownika
dragonn
Zasłużony
Posty: 3880
Rejestracja: 12 gru 2016, 21:50
Lokalizacja: Opole
Drukarka: LUME
x 420

Re: Problem z otworami

Postautor: dragonn » 08 sie 2018, 12:51

Pewnie chciał napisać Fusion 360 od autodesk ;p.
LUME PRO - mody: E3D Lite6 w bowden + Titan, silniki 42BYGHM809
Awatar użytkownika
Artu
Posty: 1100
Rejestracja: 19 kwie 2016, 11:37
Lokalizacja: Winnica k/Pułtuska
Drukarka: Menda90
x 118

Re: Problem z otworami

Postautor: Artu » 08 sie 2018, 12:53

Ja polecam również darmowy Designspark Mechanical :git:
Pozdrawiam, Artur
# Menda90 - wreszcie drukuje tak jak ja chcę :git: # Delta - się buduje :mrgreen: # I3 CORDOBESA - reinkarnacja w toku :smile2:
Moje wypociny na Thingiverse 8-)

Wróć do „Slicery”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości