Zasilacz serwerowy.... jak włączyć...PS_ON ???

Czyli niech moc będzie z Tobą!
Awatar użytkownika
Kopytko
Zasłużony
Posty: 3094
Rejestracja: 19 kwie 2016, 11:27
Lokalizacja: Oleśnica
Drukarka: P3Steel v4.00
x 396

Zasilacz serwerowy.... jak włączyć...PS_ON ???

Postautor: Kopytko » 12 sie 2018, 13:18

Siema, potrzebuje zasilacza z mocną linią 5V i znalazłem takie cudo https://allegro.pl/zasilacz-rs-psu-450- ... 55325.html
Jednak nie mogę znaleźć nigdzie jak to uruchomić, może , ktoś z Was ma jakiś pomysł lub kiedyś coś podobnego uruchamiał ?
:arrow: Pozdrawiam Patryk.
Aktualne drukarki :
:idea: Prusa i3 w wersji p3steel v1.00 :idea: Prusa i3 2 wersji p3steel v4.00 long :idea: Replicator 1 by CTC :idea: Delta Kossel :idea:UM2+extended
W budowie : COSIEK 70x70x70 :devil:
Awatar użytkownika
kapi
Posty: 655
Rejestracja: 18 sty 2017, 15:37
Lokalizacja: Zabrze
Drukarka: Vertex 8400
x 88

Re: Zasilacz serwerowy.... jak włączyć...PS_ON ???

Postautor: kapi » 12 sie 2018, 13:31

OT.
te wiatraki w nim pewnie więcej kosztują niż zasilacz :D

EOT.
"Don't find fault. Find a remedy." Henry Ford
Stalowe K8400 ; CoreA8+Vertex+cośtam-in-one :)
Awatar użytkownika
Kopytko
Zasłużony
Posty: 3094
Rejestracja: 19 kwie 2016, 11:27
Lokalizacja: Oleśnica
Drukarka: P3Steel v4.00
x 396

Re: Zasilacz serwerowy.... jak włączyć...PS_ON ???

Postautor: Kopytko » 12 sie 2018, 14:11

:arrow: Pozdrawiam Patryk.
Aktualne drukarki :
:idea: Prusa i3 w wersji p3steel v1.00 :idea: Prusa i3 2 wersji p3steel v4.00 long :idea: Replicator 1 by CTC :idea: Delta Kossel :idea:UM2+extended
W budowie : COSIEK 70x70x70 :devil:
Awatar użytkownika
McKee
Zasłużony
Posty: 1891
Rejestracja: 20 kwie 2016, 23:00
x 340

Re: Zasilacz serwerowy.... jak włączyć...PS_ON ???

Postautor: McKee » 13 sie 2018, 07:10

Tu jest podpowiedź: http://mikkeljep.blogspot.com/2016/07/f ... 00756.html
Trochę inny typ ale gniazdka takie same, wiec nie sądzę żeby funkcje pin-ów były inne.
Wpisz w google: "artesyn power supply pinout" i dostaniesz tego więcej (na zakładce "grafika" od razu widać różne zasilacze).
Kopytko
Motto na dziś: "How may I amuse you?"
Awatar użytkownika
Cosik
Posty: 398
Rejestracja: 09 gru 2017, 10:12
Lokalizacja: Wrocław
Drukarka: Mono Zircon, AA6
x 63
Kontaktowanie:

Re: Zasilacz serwerowy.... jak włączyć...PS_ON ???

Postautor: Cosik » 13 sie 2018, 07:42

kaboom

Obrazek
Kopytko
Wolność wariacie w swoim warsztacie...

Moje projekty 3D
Awatar użytkownika
Kopytko
Zasłużony
Posty: 3094
Rejestracja: 19 kwie 2016, 11:27
Lokalizacja: Oleśnica
Drukarka: P3Steel v4.00
x 396

Re: Zasilacz serwerowy.... jak włączyć...PS_ON ???

Postautor: Kopytko » 13 sie 2018, 08:06

Dzięki Panowie wziąłem ten pierwszy, z nadzieją właśnie ze będzie działało tak jak Cosik podesłał(wczoraj znalazłem kilka tych opisów z takim gniazdem ), bo jednak to inny zasilacz , ale gniazda te same więc licze ze sie uda. :) Dam napewno znać:)
:arrow: Pozdrawiam Patryk.
Aktualne drukarki :
:idea: Prusa i3 w wersji p3steel v1.00 :idea: Prusa i3 2 wersji p3steel v4.00 long :idea: Replicator 1 by CTC :idea: Delta Kossel :idea:UM2+extended
W budowie : COSIEK 70x70x70 :devil:
Awatar użytkownika
Kama
Posty: 71
Rejestracja: 28 mar 2018, 17:34
x 13

Re: Zasilacz serwerowy.... jak włączyć...PS_ON ???

Postautor: Kama » 13 sie 2018, 13:39

Macie może pomysł jak się nazywa rodzaj gniazda na wyjściu tego zasilacza?
sol
Posty: 36
Rejestracja: 19 gru 2016, 22:17
x 5

Re: Zasilacz serwerowy.... jak włączyć...PS_ON ???

Postautor: sol » 13 sie 2018, 22:51

To zlacza z rodziny powerblade :)
Awatar użytkownika
Pajacyk0v
Posty: 858
Rejestracja: 02 kwie 2018, 15:18
Drukarka: Tatara A6
x 110

Re: Zasilacz serwerowy.... jak włączyć...PS_ON ???

Postautor: Pajacyk0v » 13 sie 2018, 23:17

Awatar użytkownika
Kama
Posty: 71
Rejestracja: 28 mar 2018, 17:34
x 13

Re: Zasilacz serwerowy.... jak włączyć...PS_ON ???

Postautor: Kama » 14 sie 2018, 07:48

sol pisze:To zlacza z rodziny powerblade :)


Dzięki! Wczoraj chyba 40 minut zmarnowałem na to :roll:

Wróć do „Grzałki, zasilacze, okablowanie”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości