Elektronika dla IDEX

Czyli co i jak podłączyć żeby działało
Awatar użytkownika
dziobu
Zasłużony
Posty: 1689
Rejestracja: 28 gru 2016, 16:38
Lokalizacja: Kraków
Drukarka: ZMorph 2.0(S)
x 457
Kontaktowanie:

Re: Elektronika dla IDEX

Postautor: dziobu » 16 wrz 2018, 11:28

To może jak już masz ludzi z branży to niech Ci po prostu zrobią małą partię DUE3DOM? Nowa elektronika od tej poewnie by się zbytnio nie różniła (no chyba że chcesz jakiś lepszy uC).
Pozdrawiam
Paweł

Moje twory w 3D
Awatar użytkownika
olo2000pm
Posty: 401
Rejestracja: 26 mar 2018, 12:48
x 60

Re: Elektronika dla IDEX

Postautor: olo2000pm » 16 wrz 2018, 11:32

McKee pisze:Upsss ... Mea Culpa, rzeczywiście. Duża chyba nigdy nie powstała albo tylko kilka egzemplarzy Krzysztof wypuścił - małe zainteresowanie było z tego co pamiętam - trzeba by poszukać / poczytać historię na fabrykatorze. Ew. zapytać Krzysztofa.

Ale "mini" jest rozbudowywane ... wiec można... tylko po co? Ja dalej twierdzę (popieram decyzję), że Duet jest właściwym kierunkiem (nie wiem czy pamiętasz ale pomysł Delty był mój ;) i dobrze się skończyło - mam dużą frajdę jak o niej czytam i gratuluje wykonania).


Co do delty to miałeś racje, jestem mega zadowolony w jaki sposób ona drukuje!!!
Decyzja już zapadła, będzie Giants na duet+duex. Nie ma co ukrywać, to spory koszt jeżeli doda się wyświetlacz. A że ja drukuje tylko z karty, to wyświetlacz być musi. Wiem, że na tym zestawie uruchomię swoją drukarkę.
Zakiełkowała mi tylko myśl o dedykowanej elektronice. Spotkanie już jest umówione, zobaczę jak będzie przebiegało. Nie mam parcia na ten projekt.
jarn
Posty: 76
Rejestracja: 06 maja 2017, 00:13
Lokalizacja: Strzelno
x 7

Re: Elektronika dla IDEX

Postautor: jarn » 16 wrz 2018, 11:39

A Duet 2 Maestro + LCD12864 + 2 zewnętrzne stepy ?
tig33r
Posty: 301
Rejestracja: 15 lip 2017, 16:07
Drukarka: Hypercube Evolution
x 38

Re: Elektronika dla IDEX

Postautor: tig33r » 16 wrz 2018, 11:47

RADDS też ma dodatkowy moduł i można tam mieć chyba 5 głowic, więc spokojnie stepów wystarczy.
Awatar użytkownika
Marvin27
Posty: 154
Rejestracja: 26 paź 2017, 19:00
Lokalizacja: Wielka Wieś k./Wojnicza
Drukarka: P3Steel
x 13

Re: Elektronika dla IDEX

Postautor: Marvin27 » 16 wrz 2018, 12:06

dziobu pisze:To może jak już masz ludzi z branży to niech Ci po prostu zrobią małą partię DUE3DOM? Nowa elektronika od tej poewnie by się zbytnio nie różniła (no chyba że chcesz jakiś lepszy uC).


http://www.fabrykator.pl/board/viewtopi ... 555#p21555
Awatar użytkownika
olo2000pm
Posty: 401
Rejestracja: 26 mar 2018, 12:48
x 60

Re: Elektronika dla IDEX

Postautor: olo2000pm » 16 wrz 2018, 12:23

Marvin27 pisze:
dziobu pisze:To może jak już masz ludzi z branży to niech Ci po prostu zrobią małą partię DUE3DOM? Nowa elektronika od tej poewnie by się zbytnio nie różniła (no chyba że chcesz jakiś lepszy uC).


http://www.fabrykator.pl/board/viewtopi ... 555#p21555

Można by rzec, że zapotrzebowanie na taką elektronikę jest:)
Wszystko zależy od ceny końcowej gotowej płytki.
tig33r
Posty: 301
Rejestracja: 15 lip 2017, 16:07
Drukarka: Hypercube Evolution
x 38

Re: Elektronika dla IDEX

Postautor: tig33r » 16 wrz 2018, 12:28

Jeśli byłoby zapotrzebowanie na tą elektronikę to zapewne byłaby w sprzedaży.
Awatar użytkownika
olo2000pm
Posty: 401
Rejestracja: 26 mar 2018, 12:48
x 60

Re: Elektronika dla IDEX

Postautor: olo2000pm » 16 wrz 2018, 12:44

tig33r pisze:Jeśli byłoby zapotrzebowanie na tą elektronikę to zapewne byłaby w sprzedaży.

Tu poruszyłeś ciekawą kwestię. Jednak bcn3d ma w ofercie tak pracującą drukarkę.
Awatar użytkownika
dragonn
Zasłużony
Posty: 3729
Rejestracja: 12 gru 2016, 21:50
Lokalizacja: Opole
Drukarka: LUME
x 394

Re: RE: Re: Elektronika dla IDEX

Postautor: dragonn » 16 wrz 2018, 14:26

Pracująca cała drukarka a sama elektronika to dwie całkiem inne sprawy. Zapotrzebowanie na elektronikę moim zdaniem nie ma bo są już elektroniki które są w stanie to robić.
olo2000pm pisze:
tig33r pisze:Jeśli byłoby zapotrzebowanie na tą elektronikę to zapewne byłaby w sprzedaży.

Tu poruszyłeś ciekawą kwestię. Jednak bcn3d ma w ofercie tak pracującą drukarkę.


Wysłane z mojego K10000 przy użyciu Tapatalka
LUME PRO - mody: E3D Lite6 w bowden + Titan, silniki 42BYGHM809

Wróć do „Elektronika sterująca, wyświetlacze”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości