Drukowanie dyszą z airbrusha

Rozmowy na luzie np. o pogodzie lub śmiesznych kotach
Awatar użytkownika
dragonn
Zasłużony
Posty: 5053
Rejestracja: 12 gru 2016, 21:50
Lokalizacja: Opole
Drukarka: LUME
x 768

Re: Drukowanie dyszą z airbrusha

Postautor: dragonn » 02 paź 2018, 13:17

Gulumik pisze:Myślisz że na dyszy 0,15 dasz radę z PC?

:unknown: :unknown: się przekonam ;p, domieszek to żadnych nie ma.
LUME PRO - mody: E3D Lite6 w bowden + Titan, silniki 42BYGHM809
Awatar użytkownika
TDI-CAD
Posty: 547
Rejestracja: 19 kwie 2016, 19:27
Lokalizacja: Wrocław
Drukarka: Gate 1, Photon
x 131

Re: Drukowanie dyszą z airbrusha

Postautor: TDI-CAD » 13 sty 2019, 16:55

Jak coś to mogę wytoczyć taką dyszę na próbę. W racie co szkic podeślijcie na pw.
Awatar użytkownika
dragonn
Zasłużony
Posty: 5053
Rejestracja: 12 gru 2016, 21:50
Lokalizacja: Opole
Drukarka: LUME
x 768

Re: Drukowanie dyszą z airbrusha

Postautor: dragonn » 13 sty 2019, 17:00

Jak tylko dojdzie mi PT100 to będę mógł w końcu ją przetestować, tak że może za tydzień będę miał jakieś wyniki
Cosik
LUME PRO - mody: E3D Lite6 w bowden + Titan, silniki 42BYGHM809
Awatar użytkownika
dragonn
Zasłużony
Posty: 5053
Rejestracja: 12 gru 2016, 21:50
Lokalizacja: Opole
Drukarka: LUME
x 768

Re: Drukowanie dyszą z airbrusha

Postautor: dragonn » 16 sty 2019, 22:30

Pierwszy koty za płoty :piwo:
cameringo_20190116_212915.jpg

cameringo_20190116_212938.jpg

cameringo_20190116_213002.jpg

cameringo_20190116_222001.jpg

cameringo_20190116_222009.jpg

cameringo_20190116_222021.jpg

Zaznaczę tutaj że zapomniałem dokręcić jedną śrubę mocująca głowicę :roll: i myślę że stąd aż tak mocne echo. Poza tym to działa świetnie, praktycznie nic nie kalibrowałem a co widać mankamenty jak komin nie wynikają z dyszy tylko ustawień.
dziobu, anraf1001, morf, Olson, rafaljot, FlameRunner
LUME PRO - mody: E3D Lite6 w bowden + Titan, silniki 42BYGHM809
Awatar użytkownika
dziobu
Zasłużony
Posty: 4056
Rejestracja: 28 gru 2016, 16:38
Lokalizacja: Kraków
Drukarka: ZMorph 2.0(S)
x 1521
Kontaktowanie:

Re: Drukowanie dyszą z airbrusha

Postautor: dziobu » 16 sty 2019, 22:48

A wrzuć jakieś zdjęcia hotendu z tym. Zaizolowałeś jakoś tą dyszę? Nie ma problemu z jej chłodzeniem przez nadmuch?
Pozdrawiam
Paweł

Moje twory w 3D | Inne
Awatar użytkownika
dragonn
Zasłużony
Posty: 5053
Rejestracja: 12 gru 2016, 21:50
Lokalizacja: Opole
Drukarka: LUME
x 768

Re: Drukowanie dyszą z airbrusha

Postautor: dragonn » 16 sty 2019, 22:55

dziobu pisze:A wrzuć jakieś zdjęcia hotendu z tym. Zaizolowałeś jakoś tą dyszę? Nie ma problemu z jej chłodzeniem przez nadmuch?

viewtopic.php?f=50&t=3471&hilit=krańcówka#p59952 tutaj ładnie widać jaką ładną skarpetę zrobiłem, praktycznie poza nią wystaje jakiś 1mm dyszy, całą reszta jest przykryta paroma mm silkonu
dziobu
LUME PRO - mody: E3D Lite6 w bowden + Titan, silniki 42BYGHM809
Awatar użytkownika
olo2000pm
Posty: 902
Rejestracja: 26 mar 2018, 12:48
Lokalizacja: Poznań
Drukarka: Delta Riva
x 196

Re: Drukowanie dyszą z airbrusha

Postautor: olo2000pm » 17 sty 2019, 06:56

Ile czasu to się drukuje na tej dyszy?
Awatar użytkownika
@GUTEK@
Posty: 448
Rejestracja: 02 lip 2018, 21:45
Lokalizacja: Gliwice
Drukarka: Creality CR-10 bez S
x 176
Kontaktowanie:

Re: Drukowanie dyszą z airbrusha

Postautor: @GUTEK@ » 17 sty 2019, 07:14

Kurcze trzeba będzie się zainteresować taką dyszą, bo przydałoby się do drukowania dystansów do LED do latarek.
Awatar użytkownika
rafaljot
Zasłużony
Posty: 4555
Rejestracja: 05 lis 2016, 11:57
Lokalizacja: Kraków
Drukarka: Lume, K8400, HC Evo
x 941

Re: Drukowanie dyszą z airbrusha

Postautor: rafaljot » 17 sty 2019, 08:25

ciekawe jak w porównaniu ze zwykłą 0.2
Prusa i3 mk3s bear upgrade
Photon
Lume+
Velleman Vertex K8400x2
HyperCube Evolution ST 250
Anycubik Kossel Plus

Wróć do „O wszystkim i o niczym”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości