DZIK by adziaki

To dobre miejsce na pytania i worklogi
Awatar użytkownika
Kamino
Posty: 123
Rejestracja: 18 kwie 2018, 10:50
Lokalizacja: Cieszyn
x 18

Re: DZIK by adziaki

Postautor: Kamino » 06 gru 2018, 22:30

Ładne wydruki. Mógłbyś wrzucić ich zdjęcia oświetlone z góry?
FlameRunner
Awatar użytkownika
adziaki
Posty: 115
Rejestracja: 17 wrz 2016, 13:26
Lokalizacja: Koszalin
x 45

Re: DZIK by adziaki

Postautor: adziaki » 06 gru 2018, 22:42

Proszę, z góry i z dołu :) :
1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg
Kamino, dziobu, morf, 11master
Awatar użytkownika
Kamino
Posty: 123
Rejestracja: 18 kwie 2018, 10:50
Lokalizacja: Cieszyn
x 18

Re: DZIK by adziaki

Postautor: Kamino » 06 gru 2018, 23:01

Dzięki :)

Jakiego używasz slicera?
Awatar użytkownika
adziaki
Posty: 115
Rejestracja: 17 wrz 2016, 13:26
Lokalizacja: Koszalin
x 45

Re: DZIK by adziaki

Postautor: adziaki » 06 gru 2018, 23:54

Praktycznie od zawsze używam tylko i wyłącznie Simplify 3D.
Awatar użytkownika
Drunk_ZoZol
Posty: 134
Rejestracja: 22 paź 2017, 11:18
x 7

Re: DZIK by adziaki

Postautor: Drunk_ZoZol » 22 gru 2018, 01:47

Jak kosztowo wyszła ta drukarka? ^^ Mam ciut części aktualnie i chcę coś zbudować, a Twój projekt wygląda na niezniszczalny i idiotoodporny :D
I just don't trust anything that bleeds for five days and doesn't die
CR-10 4s, Pirx oraz Delta Mini Kossel
Awatar użytkownika
adziaki
Posty: 115
Rejestracja: 17 wrz 2016, 13:26
Lokalizacja: Koszalin
x 45

Re: DZIK by adziaki

Postautor: adziaki » 22 gru 2018, 23:28

Szczerze to nie wiem bo ponad 90% części do tej drukarki miałem w swoim gratach drukarkowych.
Za same szyny Igusa dałem tyle co koszt Anety :rotfl:
$A$F
Posty: 61
Rejestracja: 16 sie 2017, 13:44
x 5

Re: DZIK by adziaki

Postautor: $A$F » 23 gru 2018, 06:58

Czy mi się wydaje, czy masz oryginalnego bondtecha w roli ekstrudera? Jak się sprawuje i czemu tak drogo(znaczy ile Cię kosztował?)
Awatar użytkownika
adziaki
Posty: 115
Rejestracja: 17 wrz 2016, 13:26
Lokalizacja: Koszalin
x 45

Re: DZIK by adziaki

Postautor: adziaki » 23 gru 2018, 09:20

Tak, to oryginał, dostałem w spadku.
Ustawione 415 kroków deklarowane przez producenta podaje precyzyjną ilość filamentu.
Nie mam zastrzeżeń, działa niezawodnie i to najważniejsze.
Awatar użytkownika
11master
Posty: 160
Rejestracja: 30 paź 2017, 07:53
Drukarka: AA8
x 3

Re: DZIK by adziaki

Postautor: 11master » 23 gru 2018, 18:33

Podoba mi się, a szczególnie kostka 'sprzed kalibracji'. Gdyby jeszcze tak filmik jak drukuje - to byłoby COŚ!
Anet A8 BOX
Awatar użytkownika
adziaki
Posty: 115
Rejestracja: 17 wrz 2016, 13:26
Lokalizacja: Koszalin
x 45

Re: DZIK by adziaki

Postautor: adziaki » 26 gru 2018, 18:26

Film wrzucę niedługo.
Poniżej test filamentu PLA Biały Marmur (3D Active) i oryginalnej dyszy o średnicy 0,5 mm od E3D.
Wartswa 0,21mm, prędkość 50mm/s:

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg

Wróć do „RepRap - buduję”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości