BIGTREETECH SKR-PRO v1.0

Czyli co i jak podłączyć żeby działało
Awatar użytkownika
panWiadr0
Posty: 309
Rejestracja: 25 sty 2019, 14:06
Drukarka: niesforny reprap
x 126

Re: BIGTREETECH SKR-PRO v1.0

Postautor: panWiadr0 » 17 cze 2019, 15:03

Dawid.S pisze:
panWiadr0 pisze:Czy sterowanie 2208/2209 po UART na tej płycie nadal wymaga zrobienia "pająka"?


Nie, ale to już skr 1.3 poprawili


1.3 - zwykłej czy pro?
No printer. No problem.
Awatar użytkownika
Jackoboo
Posty: 85
Rejestracja: 12 kwie 2018, 09:31
Lokalizacja: Rzeszów
Drukarka: Anet A8 AM8
x 11

Re: BIGTREETECH SKR-PRO v1.0

Postautor: Jackoboo » 18 cze 2019, 17:28

Dlaczego wczoraj to działało a dzisiaj nie :unknown:
Awatar użytkownika
rafaljot
Zasłużony
Posty: 4807
Rejestracja: 05 lis 2016, 11:57
Lokalizacja: Kraków
Drukarka: Lume, K8400, HC Evo
x 1061

Re: BIGTREETECH SKR-PRO v1.0

Postautor: rafaljot » 18 cze 2019, 18:03

wiecie jaki moduł ESP32 pasuje ?

EDIT: już wiem ESP8266 ESP-01S ESP01S 7zł64gr https://pl.aliexpress.com/item/33040500358.html
Prusa i3 mk3s bear upgrade
Photon
Lume+
Velleman Vertex K8400x2
HyperCube Evolution ST 250
Anycubik Kossel Plus
Awatar użytkownika
cyfron
Posty: 219
Rejestracja: 30 sty 2019, 09:28
Drukarka: Alfawise U30
x 35
Kontaktowanie:

Re: BIGTREETECH SKR-PRO v1.0

Postautor: cyfron » 18 cze 2019, 22:14

Tylko jaki soft ma mieć wgrane ESP? Oryginalny espressif z komendami AT czy jakiś wynalazek od bigtreetech?
Awatar użytkownika
dragonn
Zasłużony
Posty: 5195
Rejestracja: 12 gru 2016, 21:50
Lokalizacja: Opole
Drukarka: LUME
x 841

Re: BIGTREETECH SKR-PRO v1.0

Postautor: dragonn » 18 cze 2019, 22:29

Patrząc na filmik to pewnie to https://github.com/luc-github/ESP3D lub coś pochodzącego od tego.

EDIT

Mogę się mylić ale raczej wątpię że to będzie miało szybko upload.
LUME PRO - mody: E3D Lite6 w bowden + Titan, silniki 42BYGHM809
Awatar użytkownika
rafaljot
Zasłużony
Posty: 4807
Rejestracja: 05 lis 2016, 11:57
Lokalizacja: Kraków
Drukarka: Lume, K8400, HC Evo
x 1061

Re: BIGTREETECH SKR-PRO v1.0

Postautor: rafaljot » 18 cze 2019, 23:41

921600bps
Prusa i3 mk3s bear upgrade
Photon
Lume+
Velleman Vertex K8400x2
HyperCube Evolution ST 250
Anycubik Kossel Plus
Awatar użytkownika
cyfron
Posty: 219
Rejestracja: 30 sty 2019, 09:28
Drukarka: Alfawise U30
x 35
Kontaktowanie:

Re: BIGTREETECH SKR-PRO v1.0

Postautor: cyfron » 19 cze 2019, 06:09

rafaljot pisze:921600bps

Po przeliczeniu 112kB/s czyli bardzo bez szału, wręcz w slimaczym tempie.
Awatar użytkownika
rafaljot
Zasłużony
Posty: 4807
Rejestracja: 05 lis 2016, 11:57
Lokalizacja: Kraków
Drukarka: Lume, K8400, HC Evo
x 1061

Re: BIGTREETECH SKR-PRO v1.0

Postautor: rafaljot » 19 cze 2019, 09:05

dragonn pisze:Mogę się mylić ale raczej wątpię że to będzie miało szybko upload.

Ty chyba rozkminiałeś jak transmisja działa w Duet wifi.
Normalnie UART rx/tx?
Prusa i3 mk3s bear upgrade
Photon
Lume+
Velleman Vertex K8400x2
HyperCube Evolution ST 250
Anycubik Kossel Plus
Awatar użytkownika
dragonn
Zasłużony
Posty: 5195
Rejestracja: 12 gru 2016, 21:50
Lokalizacja: Opole
Drukarka: LUME
x 841

Re: BIGTREETECH SKR-PRO v1.0

Postautor: dragonn » 19 cze 2019, 09:29

rafaljot pisze:
dragonn pisze:Mogę się mylić ale raczej wątpię że to będzie miało szybko upload.

Ty chyba rozkminiałeś jak transmisja działa w Duet wifi.
Normalnie UART rx/tx?

Nie, tam leci SPI z DMA chyba na 24MHz jeśli dobrze pamiętam.
LUME PRO - mody: E3D Lite6 w bowden + Titan, silniki 42BYGHM809
Awatar użytkownika
rafaljot
Zasłużony
Posty: 4807
Rejestracja: 05 lis 2016, 11:57
Lokalizacja: Kraków
Drukarka: Lume, K8400, HC Evo
x 1061

Re: BIGTREETECH SKR-PRO v1.0

Postautor: rafaljot » 10 lip 2019, 12:50

z tym uploadem to wygląda to tak:
(czyli cięcie :cry: )
https://youtu.be/pJGBRriNc9I?t=1127
Prusa i3 mk3s bear upgrade
Photon
Lume+
Velleman Vertex K8400x2
HyperCube Evolution ST 250
Anycubik Kossel Plus

Wróć do „Elektronika sterująca, wyświetlacze”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość