BIGTREETECH SKR-PRO v1.0

Czyli co i jak podłączyć żeby działało
Tomasz_K
Posty: 6
Rejestracja: 04 wrz 2017, 15:55

Re: BIGTREETECH SKR-PRO v1.0

Postautor: Tomasz_K » 18 wrz 2019, 19:04

Tutaj można kupić płytę pro v1.1 :
https://www.banggood.com/BIGTREETECH-SK ... 29291.html
A tu wersę v1.3
https://www.banggood.com/BIGTREETECH-SK ... 76462.html

Widziałem że klipper ma równierz wsparcie dla obu płyt.

Pozdrawiam
Tomasz
Awatar użytkownika
rafaljot
Zasłużony
Posty: 5908
Rejestracja: 05 lis 2016, 11:57
Lokalizacja: Kraków
Drukarka: Lume, K8400, HC Evo
x 1721

Re: BIGTREETECH SKR-PRO v1.0

Postautor: rafaljot » 18 wrz 2019, 23:41

@Tomasz_K a kto się pytał, kto nie wiedział gdzie można kupić PRO1.1 lub nie-pro 1.3 ?
morf
Prusa i3 mk3s bear upgrade
Photon
Lume+
Velleman Vertex K8400x2
HyperCube Evolution ST 250
Anycubik Kossel Plus
Awatar użytkownika
Dawid.S
Posty: 198
Rejestracja: 13 lut 2019, 19:11
Lokalizacja: Gdańsk/Olsztyn/Inowrocław
x 47

Re: BIGTREETECH SKR-PRO v1.0

Postautor: Dawid.S » 21 paź 2019, 12:04

Czy komuś udało się skonfigurowac poprawnie korzystanie w budowanego slotu kard SD? nie mam pomysłu dlaczego to nie działa..
Akademickie rozważania zawsze bywają korzystne dla studiujących temat :geek:
Awatar użytkownika
rafaljot
Zasłużony
Posty: 5908
Rejestracja: 05 lis 2016, 11:57
Lokalizacja: Kraków
Drukarka: Lume, K8400, HC Evo
x 1721

Re: BIGTREETECH SKR-PRO v1.0

Postautor: rafaljot » 21 paź 2019, 12:21

wystarczyło włączyć obsługę karty w configu jak zwykle i działała.
Prusa i3 mk3s bear upgrade
Photon
Lume+
Velleman Vertex K8400x2
HyperCube Evolution ST 250
Anycubik Kossel Plus
Awatar użytkownika
Dawid.S
Posty: 198
Rejestracja: 13 lut 2019, 19:11
Lokalizacja: Gdańsk/Olsztyn/Inowrocław
x 47

Re: BIGTREETECH SKR-PRO v1.0

Postautor: Dawid.S » 21 paź 2019, 12:38

Dawid.S pisze:kard

kart*

rafaljot pisze:wystarczyło włączyć obsługę karty w configu jak zwykle i działała.

Raczej wyygląda to tak jakby obsługa tych kart z wbudowanego czytnika w ogóle nie została zaimplementowana?
Załączniki
wycinek2.JPG
wycinek1.JPG
Akademickie rozważania zawsze bywają korzystne dla studiujących temat :geek:
Awatar użytkownika
rafaljot
Zasłużony
Posty: 5908
Rejestracja: 05 lis 2016, 11:57
Lokalizacja: Kraków
Drukarka: Lume, K8400, HC Evo
x 1721

Re: BIGTREETECH SKR-PRO v1.0

Postautor: rafaljot » 21 paź 2019, 13:58

aaaaa. Sorki. Wbudowany. Nie nie próbowałem. Z tym, że to nie ma dużego sensu, bo ten rodzaj gniazda na kartę raczej nie wytrzymuje wielu włóż/wyjmij.

prędzej może trzeba ożywić port USB
Prusa i3 mk3s bear upgrade
Photon
Lume+
Velleman Vertex K8400x2
HyperCube Evolution ST 250
Anycubik Kossel Plus
Awatar użytkownika
rafaljot
Zasłużony
Posty: 5908
Rejestracja: 05 lis 2016, 11:57
Lokalizacja: Kraków
Drukarka: Lume, K8400, HC Evo
x 1721

Re: BIGTREETECH SKR-PRO v1.0

Postautor: rafaljot » 21 paź 2019, 14:17

z tego kawałka configa co wkleiłeś raczej znaczy, że jest zaimplementowane, a nie, że nie jest :) trzy typy połączenia karty SD są podane.

Możliwe, że wystarczy piny skonfigurować

Kod: Zaznacz cały

    #define SD_DETECT_PIN  PF12
    #define LCD_SDSS       PB12
Prusa i3 mk3s bear upgrade
Photon
Lume+
Velleman Vertex K8400x2
HyperCube Evolution ST 250
Anycubik Kossel Plus
Awatar użytkownika
Dawid.S
Posty: 198
Rejestracja: 13 lut 2019, 19:11
Lokalizacja: Gdańsk/Olsztyn/Inowrocław
x 47

Re: BIGTREETECH SKR-PRO v1.0

Postautor: Dawid.S » 21 paź 2019, 14:24

rafaljot pisze:aaaaa. Sorki. Wbudowany. Nie nie próbowałem. Z tym, że to nie ma dużego sensu, bo ten rodzaj gniazda na kartę raczej nie wytrzymuje wielu włóż/wyjmij.

prędzej może trzeba ożywić port USB


OK jakich zmian musze dokonać by nie mieć błędu z połaczeniem TMC gdy pod gniazdo rozszerzeń spi wpinam tego typu zewnetrzny czytnik? (ta sama linia MOTO_MOSI, MOTO_MISO,MOTO_SCK)
Załączniki
spi card reader.jpg
Akademickie rozważania zawsze bywają korzystne dla studiujących temat :geek:
Awatar użytkownika
rafaljot
Zasłużony
Posty: 5908
Rejestracja: 05 lis 2016, 11:57
Lokalizacja: Kraków
Drukarka: Lume, K8400, HC Evo
x 1721

Re: BIGTREETECH SKR-PRO v1.0

Postautor: rafaljot » 21 paź 2019, 14:43

ale czemu nie chcesz użyć przewidzianego do tego EXP2 ?
Prusa i3 mk3s bear upgrade
Photon
Lume+
Velleman Vertex K8400x2
HyperCube Evolution ST 250
Anycubik Kossel Plus
Awatar użytkownika
Dawid.S
Posty: 198
Rejestracja: 13 lut 2019, 19:11
Lokalizacja: Gdańsk/Olsztyn/Inowrocław
x 47

Re: BIGTREETECH SKR-PRO v1.0

Postautor: Dawid.S » 21 paź 2019, 15:53

rafaljot pisze:ale czemu nie chcesz użyć przewidzianego do tego EXP2 ?


Albo mój czytnik jest walnięty albo popełniam jakiś głupi błąd ale nie moge zainicjalizować karty SD, dlatego próbuje podejść do tego na kilka sposobów. Z podłączeniem do EXP2 też klapa
Akademickie rozważania zawsze bywają korzystne dla studiujących temat :geek:

Wróć do „Elektronika sterująca, wyświetlacze”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości