Laser CO2 K40-R

Tokarki, frezarki, CNC, wtryskarki, wytłaczarki itp.
Awatar użytkownika
Berg
Zasłużony
Postów w temacie: 4
Posty: 7570
Rejestracja: 05 lis 2016, 11:57
Lokalizacja: Kraków
Drukarka: Lume, K8400, HC Evo
x 2675

Laser CO2 K40-R

Post autor: Berg »

Założony miliamperomierz analogowy
IMG_20200316_082554.jpg
IMG_20200316_082536.jpg
pierwsze cięcie HDF 3mm 12mm/s 15mA bez kalibracji luster
IMG_20200316_082508.jpg
dodatkowa pompka do airassist. Za głośna :( Nie mam pojęcia, jak tego można używać do akwarium by rybki nie zwariowały.
Załączniki
IMG_20200319_182116.jpg
mcxmcx
Drukarz
Postów w temacie: 2
Posty: 2485
Rejestracja: 09 kwie 2017, 21:32
x 312

Re: Laser CO2 K40-R

Post autor: mcxmcx »

Musisz zmniejszyć przepływ, jak jest bez kryzy to głośna, jak zrobisz 1/3 1/4 to cicho.
Jeżeli przypadkiem podam ceny w GBP to sobie kolego, koleżanko, pomnóż razy pięć.
Awatar użytkownika
Berg
Zasłużony
Postów w temacie: 4
Posty: 7570
Rejestracja: 05 lis 2016, 11:57
Lokalizacja: Kraków
Drukarka: Lume, K8400, HC Evo
x 2675

Re: Laser CO2 K40-R

Post autor: Berg »

Wymyśliłem, że przeniosę K40 do kotłowni. Będzie tam miał idealnie. Miejsce na podłączenie wyciągu. Małe pomieszczeni, łatwo przewietrzyć.
Chciałem go przenieść ale jakoś starczcie nie wygodnie było złapać....
Wrzuciłem też plik z FreeCADa
https://www.thingiverse.com/thing:4666489
Zrzut ekranu 2020-11-26 o 21.18.53.png
IMG_20201126_211412.jpg
IMG_20201126_211404.jpg
Awatar użytkownika
Zepco
Postów w temacie: 2
Posty: 1555
Rejestracja: 25 kwie 2017, 22:23
Lokalizacja: Kielce
Drukarka: PRUSA i3 MK2S
x 294

Re: Laser CO2 K40-R

Post autor: Zepco »

Drukowałeś z TPU? Daje radę przy otworach, nie ma problemu z trzymaniem śrub przy takim ciężarze?
Prusa i3 MK2S
Anet A8 - rozebrana na części...
3DGence One
Awatar użytkownika
Berg
Zasłużony
Postów w temacie: 4
Posty: 7570
Rejestracja: 05 lis 2016, 11:57
Lokalizacja: Kraków
Drukarka: Lume, K8400, HC Evo
x 2675

Re: Laser CO2 K40-R

Post autor: Berg »

z PETG. szarpałem, próbowałem złamać i uznałem, że jest ok. Dałem takie śruby z szerokim łbem by złapały szeroko wydruk. Akurat takie miałem. To samo by wyszło, jakbym dał podkładkę. W każdym razie przeniosłem. Nie odpadło.
Blachę w K40 nagwintowałem ale na wszelki wypadek dokręciłem nakrętką od spodu.
Awatar użytkownika
Zepco
Postów w temacie: 2
Posty: 1555
Rejestracja: 25 kwie 2017, 22:23
Lokalizacja: Kielce
Drukarka: PRUSA i3 MK2S
x 294

Re: Laser CO2 K40-R

Post autor: Zepco »

Zmylił mnie opis z TG, bo tam jest polyflex TPU
Prusa i3 MK2S
Anet A8 - rozebrana na części...
3DGence One
mcxmcx
Drukarz
Postów w temacie: 2
Posty: 2485
Rejestracja: 09 kwie 2017, 21:32
x 312

Re: Laser CO2 K40-R

Post autor: mcxmcx »

Z tym air assist to zaczynałem od takiej pompki i rurki.
Później do takiej pompki dołożyłem aerograf.

Najlepszy efekt daje, względem wydajności z pompki.

Później miałem duza membramowke do aerografu, a teraz mam normalny kompresor 3/4hp, z końcówką do pompowania piłek, jest najlepiej
Jeżeli przypadkiem podam ceny w GBP to sobie kolego, koleżanko, pomnóż razy pięć.
Awatar użytkownika
Berg
Zasłużony
Postów w temacie: 4
Posty: 7570
Rejestracja: 05 lis 2016, 11:57
Lokalizacja: Kraków
Drukarka: Lume, K8400, HC Evo
x 2675

Re: Laser CO2 K40-R

Post autor: Berg »

@Zepco - Thingi jakieś fantomowe rzeczy mi tam wpisało. :crazy:

Ja mam turbinkę 5015. BTW: Jak wam się podoba taśma z okładki do bindowania i druta :crazy2:
IMG_20201126_220249.jpg
Zepco, dragonn
ODPOWIEDZ

Wróć do „Urządzenia inne (nie drukarki)”