weistek wt150 awaria

rafcioz8
Posty: 5
Rejestracja: 23 maja 2020, 21:56

weistek wt150 awaria

Postautor: rafcioz8 » 23 maja 2020, 22:13

Witam.czy ktoś miał do czynienia z taką drukarką
Awatar użytkownika
dziobu
Zasłużony
Posty: 5477
Rejestracja: 28 gru 2016, 16:38
Lokalizacja: Kraków
Drukarka: ZMorph 2.0(S)
x 2899
Kontaktowanie:

Re: weistek wt150 awaria

Postautor: dziobu » 23 maja 2020, 22:22

OK
morf
Pozdrawiam
Paweł


Moje twory w 3D | Inne Forum to nie fejsbuk. Nie pomagam w PW i nie odpisuję na takie wiadomości. Załóż temat.
Awatar użytkownika
ropuch
Posty: 18
Rejestracja: 01 mar 2020, 23:23
Lokalizacja: Wrocław
Drukarka: Ender 3 Pro
x 3

Re: weistek wt150 awaria

Postautor: ropuch » 23 maja 2020, 22:28

W sumie jako świeżynka nijak nie mogę Ci pomóc, ale jako stary dziad który z niejednego irca/forum jadł: napisz może dokładnie jaki masz problem, bardzo możliwe że objawy są typowe dla "awarii" z tytułu i model drukarki ma pomniejsze znaczenie. Na tak sformułowany post możesz nie otrzymać odpowiedzi, choćby problem był "ogólny", bo akurat tą drukarka się nikt nie bawił. W starych czasach ircowego kanału #pomoc pytanie "zna się ktoś na Slackware" było zwyczajnie ignorowane, co innego jak ktoś napisał: "próbuję skonfigurować to-i-to, robiłem tak-i-owak, nie działa mi tamto". :)
morf, dziobu
Awatar użytkownika
FlameRunner
Administrator
Posty: 6025
Rejestracja: 15 kwie 2016, 21:26
Drukarka: Epson
x 1758

Re: weistek wt150 awaria

Postautor: FlameRunner » 23 maja 2020, 22:37

p o m i d o r
pomidor
Awatar użytkownika
morf
Posty: 1408
Rejestracja: 17 sty 2017, 12:28
Drukarka: Prusa MK3S
x 424

Re: weistek wt150 awaria

Postautor: morf » 23 maja 2020, 22:39

Oszkurde dawno nie spotkałem dinozaura ( równego sobie) ktory używał Slackware
Done is better than perfect.
rafcioz8
Posty: 5
Rejestracja: 23 maja 2020, 21:56

Re: weistek wt150 awaria

Postautor: rafcioz8 » 23 maja 2020, 22:47

drukarka drukowała bdobrze i bardzo szybko ale nie widziała kart sd czyli zostało drukowanie z komputera przez kabel.zachciało mi się instalacji firmweru sailfisch 7.6 a powinienem wybrać 7.2 no i zaczeły się problemy,drukarka zaczęła się zawieszać ale już widziała pliki z karty sd.pozmieniałem parametry drukarki w replicatorzeg i prawie wszysko wróciło do normy ale przed rozpoczęciem drukowania nagle stół opadł i drukowała w powietrzu.zresetowałem ją w replicatorze i teraz nie przyjmuje nowego firmweru i wygląda to tak jakby się zablokowała.po podłączeniu do komputera jest dzwięk podłączenia usb ale z drukarką nie mogę się połączyć.na płycie zapalają się 2 zielone diody i nic się nie dzieje
Awatar użytkownika
FlameRunner
Administrator
Posty: 6025
Rejestracja: 15 kwie 2016, 21:26
Drukarka: Epson
x 1758

Re: weistek wt150 awaria

Postautor: FlameRunner » 23 maja 2020, 22:49

Ten wątek już poleciał na hasiok i nie będę go wyciągał.
Załóż nowy wątek, w którym opiszesz swój problem w staranny sposób, patrz: viewtopic.php?f=20&t=3266
pomidor
Awatar użytkownika
ropuch
Posty: 18
Rejestracja: 01 mar 2020, 23:23
Lokalizacja: Wrocław
Drukarka: Ender 3 Pro
x 3

Re: weistek wt150 awaria

Postautor: ropuch » 23 maja 2020, 22:50

@morf: taki przykład, jakoś debilian mi bardziej podchodził. Ale mam w piwnicy płytki z Mandrakiem ;-)
@rafcioz8: chłopie, poświęć minute i przeczytaj co napisałeś - Twoja interpunkcja (a właściwie jej brak) sprawia, że to co napisałeś jest mocno nieczytelne. Jeśli Tobie nie chce się poświęcić minuty na sprawdzenia postu przed wysłaniem, to innym się nie chcę marnować 2 minut soboty na próby zrozumienia, o co Ci chodzi.
Andrzej_W
Awatar użytkownika
FlameRunner
Administrator
Posty: 6025
Rejestracja: 15 kwie 2016, 21:26
Drukarka: Epson
x 1758

Re: weistek wt150 awaria

Postautor: FlameRunner » 23 maja 2020, 22:50

Zapomniałem zamknąć.
pomidor

Wróć do „Hasiok”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości