weistek wt 150 wielki problem

rafcioz8
Posty: 5
Rejestracja: 23 maja 2020, 21:56

weistek wt 150 wielki problem

Postautor: rafcioz8 » 23 maja 2020, 23:34

Witam.Mam problem z drukarką weistek wt150 ideawerk.Po wyzerowaniu ustawień urządzenia w programie replikatorg nie mogę sie z nią połączyć.Płyta to atmega 1280.Po włączeniu drukarki jest sygnał wykrycia przez USB ale z drukarką nie mogę sie połączyć.
rafcioz8
Posty: 5
Rejestracja: 23 maja 2020, 21:56

Re: weistek wt 150 wielki problem

Postautor: rafcioz8 » 23 maja 2020, 23:36

Niewiem czy trafiłem na dobry dział.Jak nie to proszę o przekierowanie na właściwy
Awatar użytkownika
rafaljot
Zasłużony
Posty: 5902
Rejestracja: 05 lis 2016, 11:57
Lokalizacja: Kraków
Drukarka: Lume, K8400, HC Evo
x 1715

Re: weistek wt 150 wielki problem

Postautor: rafaljot » 24 maja 2020, 08:59

Nie wiem co to wyzerowanie ustawień w tym programie jednak podstawowe parametry do komunikacji PC z drukarką to port i prędkość transmisji danych. Przynajmniej tak jest w 99% innych drukarek
Prusa i3 mk3s bear upgrade
Photon
Lume+
Velleman Vertex K8400x2
HyperCube Evolution ST 250
Anycubik Kossel Plus
Awatar użytkownika
Jakub
Posty: 282
Rejestracja: 06 sty 2019, 18:07
x 27

Re: weistek wt 150 wielki problem

Postautor: Jakub » 24 maja 2020, 10:58

Może sterowników nie masz? Pobierz ch340 i sprawdź czy zadziała.
Awatar użytkownika
rafaljot
Zasłużony
Posty: 5902
Rejestracja: 05 lis 2016, 11:57
Lokalizacja: Kraków
Drukarka: Lume, K8400, HC Evo
x 1715

Re: weistek wt 150 wielki problem

Postautor: rafaljot » 24 maja 2020, 11:47

@Jakub, Napisał że mu przestało działać po jakims resecie. No i skąd wiesz, że ta płytka w tej drukarce jest na ch340 a nie na przykład na ftdi?
Prusa i3 mk3s bear upgrade
Photon
Lume+
Velleman Vertex K8400x2
HyperCube Evolution ST 250
Anycubik Kossel Plus
rafcioz8
Posty: 5
Rejestracja: 23 maja 2020, 21:56

Re: weistek wt 150 wielki problem

Postautor: rafcioz8 » 24 maja 2020, 12:01

A jak się wgrywa nowy firmware to zastępuje on stary czy można np. zapełnić pamięć w drukarce po wgraniu go kilka razy
Awatar użytkownika
Jakub
Posty: 282
Rejestracja: 06 sty 2019, 18:07
x 27

Re: weistek wt 150 wielki problem

Postautor: Jakub » 24 maja 2020, 12:03

rafaljot pisze:@Jakub, Napisał że mu przestało działać po jakims resecie. No i skąd wiesz, że ta płytka w tej drukarce jest na ch340 a nie na przykład na ftdi?

Nie wiem, zawsze jak podpinalem drukarki z wgranym ch340 to działało, cnc też chodziło więc taki pomysł podsunąłem. Może okazać się że będzie działać, a jeżeli nie to jedna z możliwych przyczyn zostanie wyeliminowana. Może nie pobierać ale wtedy mu napisz co ma zrobić wiedząc na temat tego problemu tyle co ja. ;)
Awatar użytkownika
FlameRunner
Administrator
Posty: 6025
Rejestracja: 15 kwie 2016, 21:26
Drukarka: Epson
x 1758

Re: weistek wt 150 wielki problem

Postautor: FlameRunner » 24 maja 2020, 12:03

pomidor

Wróć do „Hasiok”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości