Hiprecy Leo3d subiektywny test

Tutaj można pochwalić się drukarką już uruchomioną bądź kupioną
denior
Posty: 45
Rejestracja: 04 maja 2020, 15:26
Lokalizacja: Kraków
Drukarka: Ender 3 Pro
x 7

Re: Hiprecy Leo3d subiektywny test

Postautor: denior » 24 cze 2020, 11:25

Podoba mi się rozstawione szeroko podparcie stołu, w enderze stół ma tendencje do kiwania na boki
nie widzę paska na górze jest schowany w ramie?
Drukarka Ender 3 Pro
chłodzenie hydra 2x5015
Awatar użytkownika
morf
Posty: 1494
Rejestracja: 17 sty 2017, 12:28
Drukarka: Prusa MK3S
x 497

Re: Hiprecy Leo3d subiektywny test

Postautor: morf » 24 cze 2020, 11:26

Nie ma żadnego paska do synchronizacji.
Os Z jest po prostu na dwoch silnikach i jednym stepstiku bez synchronizacji

Marvin ma cos "miedzy nogami", to chyba Dr. O. Ngal z powodu slabego chlodzenia,
poza tym (jak wydruk z parametrami na oko) jest ok.

2020-06-24 11.24.53.jpg

2020-06-24 11.23.58.jpg

2020-06-24 11.23.42.jpg

(tak wiem troche za nisko piersza warstwa)
Ostatnio zmieniony 24 cze 2020, 11:36 przez morf, łącznie zmieniany 1 raz.
Done is better than perfect.
Awatar użytkownika
TDI-CAD
Posty: 976
Rejestracja: 19 kwie 2016, 19:27
Lokalizacja: Wrocław
Drukarka: Gate 1, Photon
x 327

Re: Hiprecy Leo3d subiektywny test

Postautor: TDI-CAD » 24 cze 2020, 11:30

Hmmm, skoro jeden silnik się zatrzymuje a drugi dojeżdża do oporu to raczej oznaczało by, że są 2 stepstick'y.

morf pisze:Nie ma żadnego paska do synchronizacji.
Os Z jest po prostu na dwoch silnikach i jednym stepstiku bez synchronizacji
Awatar użytkownika
morf
Posty: 1494
Rejestracja: 17 sty 2017, 12:28
Drukarka: Prusa MK3S
x 497

Re: Hiprecy Leo3d subiektywny test

Postautor: morf » 24 cze 2020, 11:37

Zle napisalem, on sie nie zatrzymuje, w rozumieniu "przestaja byc podawany sygnal sterujace" po prostu "napitala" dalej w miejscu gubiac kroki podczas gdy drugi dojezdza.
Chyba zadna filozofia, moze nie potrzebnie w ogole wspomnialem o tym :-)
Done is better than perfect.
Awatar użytkownika
TDI-CAD
Posty: 976
Rejestracja: 19 kwie 2016, 19:27
Lokalizacja: Wrocław
Drukarka: Gate 1, Photon
x 327

Re: Hiprecy Leo3d subiektywny test

Postautor: TDI-CAD » 24 cze 2020, 11:48

Ale pisałeś, że jest na Zmax sensor less - chyba tak zrozumiałem. To po dojechaniu pierwszego silnika powinien już zadziałać i zatrzymać oba silniki.

morf pisze:Zle napisalem, on sie nie zatrzymuje, w rozumieniu "przestaja byc podawany sygnal sterujace" po prostu "napitala" dalej w miejscu gubiac kroki podczas gdy drugi dojezdza.
Chyba zadna filozofia, moze nie potrzebnie w ogole wspomnialem o tym :-)
Awatar użytkownika
morf
Posty: 1494
Rejestracja: 17 sty 2017, 12:28
Drukarka: Prusa MK3S
x 497

Re: Hiprecy Leo3d subiektywny test

Postautor: morf » 24 cze 2020, 12:00

Tak, nie ma krancowek. Jest sensorless na kazdej z osi.
Nie patrzylem w zrodla ale chyba teoretycznie (prosze mnie poprawcie jesli glupoty gadam) mozliwe jest zaimplementowanie takiej funkcjonalnosci aby po wykryciu stall jeszcze przez pewien czas podawac sygnal sterujacy.

Znalezione
Dual Z Stepper Driver Instructions:

If you want to change to a dual Z axis stepper driver setup, do the following. Obtain another Fysetc TMC2130 v1.2 stepper driver. Access bottom panel with all power disconnected. Remove the current Z driver from its socket. Install it in the E1 socket. Install the newly obtained driver in the E2 socket. Don't forget to install the heatsink on it. Move the Z motor wiring connectors from the Z1 and Z2 sockets to the E1 and E2 sockets. Refer to the photo included. I would also suggest adding a second fan using my Dual 40mm fan mount. Put the bottom cover back on and power up. Install the Dual Z Mod firmware and you are all set.
Done is better than perfect.
Awatar użytkownika
sylwester_7
Posty: 19
Rejestracja: 15 kwie 2020, 22:43
x 1

Re: Hiprecy Leo3d subiektywny test

Postautor: sylwester_7 » 24 cze 2020, 13:03

Dziekówa za opis. Co jest kurna z tym chłodzeniem? Puść kota i poka ogonek, please!
Awatar użytkownika
morf
Posty: 1494
Rejestracja: 17 sty 2017, 12:28
Drukarka: Prusa MK3S
x 497

Re: Hiprecy Leo3d subiektywny test

Postautor: morf » 24 cze 2020, 13:22

sylwester_7 pisze:Dziekówa za opis. Co jest kurna z tym chłodzeniem? Puść kota i poka ogonek, please!

jakiego kota??

Chodzenie wydruku jest na dwoch cienkich wentylatorach trubinkach, maja pewnie maly przeplyw.
chrome_4nAqIKoDGF.png

Tragedii nie ma ale tego sie mozna bylo spodziewac.
Done is better than perfect.
Awatar użytkownika
sylwester_7
Posty: 19
Rejestracja: 15 kwie 2020, 22:43
x 1

Re: Hiprecy Leo3d subiektywny test

Postautor: sylwester_7 » 24 cze 2020, 13:30

morf pisze:
sylwester_7 pisze:Dziekówa za opis. Co jest kurna z tym chłodzeniem? Puść kota i poka ogonek, please!

jakiego kota??

chodzenie jest na dwoch cienkich wentylatorach, maja pewnie maly przeplyw


Kota Kalibracyjnego! :D

Abo pod-dziobek benchy, tam też przecie dobrze wyłazi chłodzenie.
20200425_192054.jpg


20200425_192315.jpg


20200425_192627.jpg
Awatar użytkownika
morf
Posty: 1494
Rejestracja: 17 sty 2017, 12:28
Drukarka: Prusa MK3S
x 497

Re: Hiprecy Leo3d subiektywny test

Postautor: morf » 24 cze 2020, 15:03

sylwester_7 pisze:Kota Kalibracyjnego! :D

Bez tunnowania wyszlo jakos tak:

2020-06-24 14.57.02.jpg

2020-06-24 14.56.23.jpg

2020-06-24 14.58.14.jpg

2020-06-24 14.57.36.jpg

2020-06-24 14.57.32.jpg
Done is better than perfect.

Wróć do „Drukarki FDM/FFF - wszystkie pozostałe”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości