Strona 1 z 5
soli mielenie
: 23 wrz 2020, 22:07
autor: Berg
Użyłem blendera. Jakieś 200g soli. Po ok 2 minutach jest dużo drobnej frakcji ale również dużo grudek pierwotnej wielkości. może trzeba mielić mniejsze ilości.
Niestety sam wyjściowy surowiec jest dość gruby.
Re: soli mielenie
: 23 wrz 2020, 22:09
autor: dziobu
Super. Wystarczy to przesiać i będzie git
Re: soli mielenie
: 23 wrz 2020, 22:21
autor: Berg
Re: soli mielenie
: 23 wrz 2020, 22:40
autor: Berg
wydaje się, że wystarczy by bylo ok 30% drobnej frakcji, by sól zaczęła mieć właściwości formierskie.
Re: soli mielenie
: 23 wrz 2020, 23:06
autor: d2f
Ale co ta sól? Po co? Do czego? Dlaczego?
Re: soli mielenie
: 23 wrz 2020, 23:08
autor: dziobu
Re: soli mielenie
: 23 wrz 2020, 23:36
autor: artusiek
Super sprawa !
Re: soli mielenie
: 24 wrz 2020, 08:15
autor: Jose
ŁAŁ
W sumie prosta metoda a można uzyskać naprawdę fajny efekt. Ktoś już próbował?
Re: soli mielenie
: 24 wrz 2020, 08:48
autor: mcxmcx
Ha, Mone piekarnik konczy skale temp na 310...
Re: soli mielenie
: 24 wrz 2020, 08:51
autor: S3b
Ale czad!